Bukit Baka Bukit Raya National Park emmer af liv og biodiversitet. Når monitoreringsholdet, der observerer de genudsatte orangutanger, støder på nogle af de andre sjældne dyr i det beskyttede regnskovsområdet, er det om at få kameraet frem.

Hver morgen tager monitoreringsholdet fra Red Orangutangens partner, BOS Foundation, turen fra deres lejr ind i regnskoven for at observere og indsamle data om de genudsatte orangutanger. Men der er naturligvis mange andre dyr, der lever i området – og biodiversiteten er stor i Bukit Baka Bukit Raya National Park. Det ligefrem vrimler med alt fra de mindste insekter til hemmelighedsfulde, sky og ofte sjældne pattedyr.

For nylig har holdet således set en malajbjørn, en Sunda flyvende lemur og en langsom loris. Malajbjørnen, der er det mindste medlem af bjørnefamilien, er en dygtig klatrer og foretrækker at være i fred. Den flyvende lemur er en af de nærmeste levnede slægtninge til primaterne, mens langsom loris er en af de mærkeligste og mest vidunderlige primater, man kan finde. Den lever kun i det centrale, vestlige og sydlige Kalimantan.

Sunda flyvende lemur.

 

Langsom loris fra Borneo.

Vigtig dokumentation

At se og opleve disse fantastiske dyr i fuld vigør i deres naturlige habitat, er én af frynsegoderne ved at være en del af monitoreringsholdet Når det er muligt, tager holdet billeder af dyrene, så de kan dokumentere deres møde med dem.

Dokumentationen af det mangfoldige dyreliv, der lever side om side med orangutangerne, er med til at give en større forståelse for regnskovens økologi og er samtidig med til at forbedre de nuværende og fremtidige bevarelsesstrategier i Bukit Baka Bukit Raya National Park.