Omfanget af skovbrandene på Borneo er bekymrende. Men sammenlignet med de voldsomme brande i 2015 er reaktionen og bekæmpelsen mere effektiv. På rehabiliteringscentrene er orangutangerne i øjeblikket sikret.

Med tørsæsonen i Indonesien følger risikoen for skovbrande, og i år er ingen undtagelsen. Men brandene er startet tidligt, og på grund af udbredelsen og den meget dårlige luftkvalitet har den indonesiske regering erklæret seks provinser på Borneo og Sumatra i nødsituation.

På rehabiliteringscentrene Nyaru Menteng og Samboja Lestari er orangutangerne lige nu sikret. Brandene har dog været meget tæt på Nyaru Menteng, hvor luften også er tyk af røg.

Hurtigere og mere effektiv indsats

Belært af erfaringerne fra de voldsomt ødelæggende brande i 2015, har reaktionen været langt mere effektiv. Således har den indonesiske regering allerede indsat tusindvis af medarbejdere og flere helikoptere til at bekæmpe brandene på de to øer.

På Nyaru Menteng, Samboja Lestari og i Mawas har teamene også fået omfattende træning i brandbekæmpelse. Samtidig har de været på forkant med øgede patruljering og koordinering med regeringen.

Skovbrandene skaber naturligvis store bekymringer, men Red Orangutangens partner på Borneo (BOS Foundation) er forberedt og klar til at tage alle de nødvendige forholdsregler, der skal til for at beskytte orangutangerne.

 

Læs mere om vores skovprogram og hvordan du kan hjælpe her