For to uger siden blev otte orangutanger flyttet til Ø-universet, hvor de skal bevise, at de kan klare sig som vilde orangutanger.

Når orangutangungerne på rehabiliteringscenteret har klaret sig igennem alle trin af skovskolen, er det tid til den allersidste prøvelse: Ø-universet.

Det er regnskovsbeklædte øer, hvor orangutangerne kan leve i naturlige men overvågede omgivelser. Her prøver de færdighederne, som de har lært i skovskolen af, og når det bliver vurderet klar, er det tid til at blive genudsat i regnskoven.

Kort sagt, er det et stort skridt at rykke til Ø-universet. Det skridt tog otte orangutanger med stor succes tidligere på måneden. En af dem er Meryl, som er en af vores adoptionsorangutanger.

Orangutangerne udforskede nysgerrigt omgivelserne

Med hele otte orangutanger klar til et nyt liv i Ø-universet, var det nødvendigt at transportere dem fra Nyaru Menteng rehabiliteringscenter til Badak Basar øen over to omgange.

Den 10. november fik Meryl, Beni, Sura og Winey  lov at komme ud i deres nye hjem. To dage senere kom turen til Kejora, Obama, Susanne og Liti.

Da transportburene blev åbnet efter fire timers rejse med båd, var alle orangutangerne ivrige efter at lege med hinanden omkring foderplatformen. Senere begyndte de stille og roligt at undersøge de nye omgivelser. De havde for eksempel ingen problemer med at kravle op i høje træer.

Hvad nu?

De otte orangutanger kommer stille og roligt til at vænne sig til at finde deres egen føde i skoven på øen. Der bliver dog uddelt supplerende føde via fodringsplatformene hver dag for at sikre, at orangutangerne får den rette ernæring.

Vi glæder os til at fortælle mere om, hvordan de klarer sig!

Støt vores arbejde: Bliv Orangutangpartner

 

Meryl på den ø, hvor hun og hendes kammerater fra Skovskolen nu skal bo (Foto: BPI)

Meryl

Meryl blev fundet, da hun var otte måneder gammel hos en familie, der holdt hende som kæledyr. Redningsholdet fandt hende liggende i bunden af en kurv. Hendes arm var brækket, hun var underernæret og havde ingen livsgnist i de store brune øjne.

I dag er Meryl en selvsikker og meget aktiv orangutang, der har klaret sig godt i Skovskolen. Hun er syv år gammel og klar til at prøve sine færdigheder af i Ø-universet. Meryl er desuden en populær orangutang i vores adoptionsprogram. Derfor er flytningen af hende til Ø-universet også en stor begivenhed for mange af vores støtter.