Moderkærlighed findes ikke kun i menneskenes verden – den spiller også en vigtig rolle hos orangutanger. Det viser denne lille historie i anledning af mors dag.

Orangutangmødre beskytter deres unger som uvurderlige skatte. Mor og unge bliver sammen i omkring 7-8 år, indtil ungen kan klare sig selv.

Det er ikke let at være en orangutangmor: Hun skal skaffe mere føde end normalt, så hun kan amme den lille – og det skal hun endda gøre, mens orangutangungen klamrer sig til hende. Det, at orangutanger lever et semi-solitært liv, betyder i øvrigt, at orangutangmoderen ikke kan forvente støtte fra en gruppe af ligesindede. Derfor er orangutangmødre nødt til at være stærke supermødre for at passe på deres unger!

Læs også: Ny orangutangunge observeret i genudsættelsesområde

Sayang med sin unge Padma (Foto: BOSF)

Post-monitoreringsholdet i Kehje Sewen-skoven observerede netop det tilbage i august. Holdet fandt mor-datter-parret Sayang og Padma tidligt om morgenen relativt tæt på monitoreringsholdets lejr. Orangutangungen Padma holdt sig primært i sin mors arme og så ud til at være en lille smule utilpas med at blive observeret. Hun kastede små kviste efter holdet for at vise sin utilfredshed.

Støt vores arbejde.

Senere bar Sayang Padma ned til floden. Det var overraskende for monitoreringshodlet at se, hvor modigt Sayang bar Padma over floden gennem kaskader af vand og en stærk strøm. Sayang placerede Padma på sin ryg, så hun ikke ville blive våd. Roligt men bestemt bevægede Sayang sig igennem det brusende vand.

Sayang må siges at være en supermor, der endda risikerer at sætte sig selv i fare for at beskytte sit barn fra trusler. En fantasttisk udvikling for en orangutang, som har gennemgået rehabilitering!

Sayang på sin færd over floden (Foto: BOSF)