Om Red Orangutangen

Red Orangutangen tror på, at orangutanger skal have en plads i naturen - også i fremtiden. Men Borneos regnskov forsvinder, og den vilde orangutang er truet af udryddelse. Med hjælp fra dedikerede bidragsydere har vi i ti år arbejdet for at sikre den vilde orangutangs overlevelse og bremse rydningen af dens regnskovshjem.

 
 

Sammen gør vi en forskel

Over 11.000 danske privatpersoner samt 50 danske virksomheder hjælper med at gøre en reel forskel for orangutangen på Borneo. Gennem Red Orangutangen er de med til at redde, rehabilitere og genudsætte orangutanger, der er blevet hjemløse på grund af regnskovsrydning eller har været holdt illegalt som kæledyr.

Vi beskytter vilde orangutanger

Red Orangutangen er i samarbejde med bl.a. den indonesiske partner Borneo Orangutan Survival Foundation (BOS) med til at beskytte vilde orangutanger i deres regnskovshjem og med til at sikre regnskov, som de hjemløse orangutanger kan genudsættes i.

Vi beskytter regnskoven

For at minimere de illegale aktiviteter, der ødelægger ét af jordens vigtigste økosystemer, samarbejder Red Orangutangen med lokale myndigheder. Vi inddrager den lokale befolkning i arbejdet for at redde orangutangen og støtter dem i at skabe sig bæredygtige indtægtsmuligheder.

 

Program om Red Orangutangens genudsættelsesarbejde

 

Kontakt

Telefontid: man-fre 9.30 - 15.00
E-mail: info@redorangutangen.dk

Læs om sekretariatet >>
Etiske retningslinjer

Red Orangutangen er medlem af indsamlingsorganisationernes brancheorganisation, ISOBRO. Vi følger ISOBROs etiske retningslinjer for indsamling i vores egne etiske retningslinjer.