I august 2018 kan de mindste orangutanger på rehabiliteringscenteret Nyaru Menteng, Central-Kalimantan, tage en ny legeplads i brug. Legepladsen, der ligger tæt ved babyhuset, skal bruges de dage, hvor baby-orangutangerne af forskellige grunde ikke kan komme afsted i skoven.

En legeplads i umiddelbar tilknytning til det nye babyhus blev identificeret som et nyt tiltag til forbedring af dyrevelfærden under Red Orangutangens besøg i Nyaru Menteng i efteråret 2017. De mindste orangutanger kunne bruge et udendørs sted til at lege og udvikle deres færdigheder, som lå lidt tættere på babyhuset, hvor de overnatter. Nogle gange kan orangutangerne også være syge eller vejrforholdene kan være for dårlige til at babysitterne kan tage dem med af den lidt længere vej til ”vuggestue-området” i skoven.

Donationer fra Red Orangutangens støtter satte arbejdet i gang

En særindsamling sørgede for at de 32.600 kroner kunne sendes direkte og øremærket projektet til BOS Foundation, der stod for konstruktionen af den nye legeplads. Arbejdet blev påbegyndt i starten af 2018 og stod færdigt med græs og forskellige berigelsesgenstande i starten af august.

Nedenfor kan du se et udvalg af billeder fra start af processen med etablering af hegn og konstruktion af de første berigelsesgenstande som platforme og kurve:

legeplads bygges
legeplads NM

Tak for støtten til de der bidrog til denne indsamling – uden jeres hjælp kunne legepladsen ikke været blevet en realitet så hurtigt.

Færdigt resultat:

Færdig legeplads
Legepladsen indeholder ramper, reb, kurve, dæk der inspirerer til leg, og kan udvikle de mindste orangutangers klatrefærdigheder.