Så bliver Nody genudsat - som orangutang nummer 100 i TNBBBR nationalparken!

Mange af Jer har fulgt Nody, som nu er 13 år, igennem mange år. Takket være Jeres støtte har han nu fuldført rehabiliteringsforløbet, og er klar til at blive genudsat.

Den 14. august tager han derfor turen til TNBBBR Nationalpark, hvor hans transportbur vil være nummer 100, der bliver åbnet i dette område.

Nody blev reddet i november 2007. En plantage arbejder havde holdt ham i fangenskab i flere dage. Han var to år gammel og vejede 3,3 kg og led af hypotermi (nedkøling), da han ankom til BOS Foundations rehabiliteringscenter, Nyaru Menteng.

Efter endt karantæne, startede Nody i skovskolen, hvor han gennemgik alle trinene inden han, den 25. marts 2014, blev sat ud på universitets-øen Palas. Her har Nody flittigt finpudset sine "skovfærdigheder", ivrigt udforsket området og - heldigvis - udviklet en kraftig antipati mod mennesker!

Som 13-årig er Nody en flot tætbygget orangutang på 33 kg, der så småt er ved at få kindbakker. Således udrustet med solide overlevelsesfærdigheder og naturlig vild orangutang adfærd er Nody helt klar til at blive genudsat i sit nye vilde hjem, Bukit Baka Bukit Raya National Park.

https://redorangutangen.dk/app/uploads/2018/08/Nody-face-600x400.jpg
https://redorangutangen.dk/app/uploads/2018/08/nody-til-web2-600x400.png

Nody bliver genudsat sammen med syv hunner og 2 andre hanner, og med denne genudsættelse har BOS Foundation ialt genudsat 42 orangutanger i år og 368 ialt siden 2012. Du kan læse mere om disse resultater her >>

Det har været en fornøjelse at følge dygtige og kloge Nody gennem rehabiliteringsforløbet. Vi er sikre på at han nok skal klare omstillingen til et liv i den vilde regnskov med bravour - og vi glæder os til at fortælle Jer, hvordan det går for ham.

#OrangutanFreedom