Genudsættelse af rehabiliterede orangutanger i beskyttet skov er ikke slutningen på historien om ​​orangutangernes overlevelse. Selvom vi sammen med BOS Foundation har genudsat 52 orangutanger i regnskovsområder i Øst- og Central Kalimantan alene i år, så findes og reddes der fortsat mange forældreløse orangutanger, som har brug for hjælp. Her er historien om to små orangutangunger, som BOS Foundation har fået overdraget for nyligt, efter at de blev konfiskeret fra et liv i fangenskab i sidste måned.

Dennis, lige efter at han er blevet hentet og tilset af BOS Foundation hos BKSDA kontoret.

Dennis blev fundet underernæret i et tomt hus

 Den 14. september rejste et hold fra rehabiliteringscenteret Samboja Lestari i Øst Kalimantan til det østlige BKSDA-kontoret i Samarinda for at undersøge og hente en han-orangutang, som anslås at være omkring tre år gammel. BKSDA (indonesisk natur- og beskyttelsesagentur) havde tidligere konfiskeret ham fra en lokal, mandlig beboer i Bengalon underdistrikt, East Kutai Regency, efter et tip fra det lokale politi.

Beboeren hævdede at have fundet orangutangungen i en gård tæt ved hans hus, og havde angiveligt haft ham i omkring fire uger. Ungen var blevet anbragt i et tomt hus ved mandens hjem og fik kun bananer og vand.

På BKSDA-kontoret viste orangutangen tegn på feber og så svag ud. BOS Foundations dyrlæge gav ham hurtigt medicin for at reducere feberen og dækkede ham med et tæppe. Orangutangungen – som senere fik navnet Dennis – sov hurtigt i babysitterens arme og blev her under hele rejsen tilbage til Samboja Lestari. Han er i øjeblikket i karantæne, hvor han skal gennemgå en omfattende helbredsundersøgelse, inden han kan påbegynde rehabilitering.

Jessy har været i fangenskab i 4 år, og er noget ældre end Dennis, men hun er stadig en unge. I naturen ville hun først kunne klare sig selv efter 7-8 år.

Jessy blev holdt fanget i 4 år

Den 30. september ankom en anden forældreløs orangutang, den femårige hun-orangutang Jessy, til det andet rehabiliteringscenter: Nyaru Menteng i Central Kalimantan. Hun blev konfiskeret og reddet af et fælles team fra Central Kalimantan BKSDA og BOS Foundation fra en lokal landsby i Pulang Pisau Regency, i det centrale Kalimantan. Her havde hun været holdt i fangenskab i fire lange år!

Landsbyboeren hævdede at have fundet Jessy i færd med at krydse en grusvej i et oliepalmeplantageområde med et brud på højre arm. Hun havde ondt af Jessy, og tog hende hjem for at passe hende og havde behandlet hende som et menneskebarn lige siden. Det er dog ulovligt at fange og beholde orangutanger.

En af de første undersøgelse foretaget af dyrlægen viste, at Jessy var i forholdsvis god helbredstilstand. Ligesom Dennis, så er Jessy i øjeblikket i karantæne, hvor hun vil gennemgå en mere grundig helbredsundersøgelse, inden hun kan påbegynde sin rehabilitering og begynde i skovskole.

BOS Foundations dedikerede team vil give den bedst mulige behandling og pleje til disse to unger, og de mange andre, der som dem ankommer til i rehabiliteringscentrene. Vi håber, at disse to unger går en lys fremtid i møde, og en dag får chancen for at vende tilbage til deres sande hjem – regnskoven.

Du kan være med!

Støt redningsarbejdet og rehabiliteringen af forældreløse orangutanger via en adoption – kom igang her >>