Det midlertidige forbud mod rydning af urørt skov i Indonesien er blevet permanent. Forbuddet dækker over primær skov og tørvemoseskov, som også er orangutangens foretrukne levested.

Et fem sider langt dokument, der forbyder rydning af urørt skov, er nu blevet underskrevet af Indonesiens præsident Joko “Jokowi” Widodo.

Det oplyser landets miljø- og skovminister, Siti Nurbaya Bakar, ifølge det indonesiske site foresthints.news. Det er godt nyt for naturen, klimaet og biodiversiteten – og dermed også orangutangerne – på Borneo.

Forbuddet dækker over områder på 66 millioner hektar, svarende til 844 gange størrelsen på New York.

– På denne måde vil Indonesien kunne fortsætte med at reducere emissioner fra skovrydning såvel som degradering af skov, der involverer store områder med primære skov og tørvemoseskov, siger ministeren.

Permanent forbud mod rydning af orangutang-habitat

Det midlertidige forbud mod omlægning af de omtalte skovområder til oliepalme- og papirtræsplantager samt tømmerproduktion er blevet forlænget tre gange. Det første blev indført i 2011 af den daværende præsident Yudhoyono. Med det permanente forbud bliver der ikke udstedt nye tilladelser til for eksempel palmeolieplantager, skovhugst og minedrift.

Forbuddet trådte i kraft umiddelbart efter, at præsident Joko “Jokowi” Widodo havde underskrevet dokumentet.