Otte orangutanger er netop sat fri i Bukit Batikap Protection Forest. Blandt dem er en gammel kending: Martisen.

Martisen har været en del af vores adoptionsprogram og er nu endelig klar til et liv som vild orangutang.

Når en forældreløs orangutang kommer til Nyaru Menteng, skal den igennem en længere rehabiliteringsproces. Efter skovskolen når den ø-universitetet, og går alt som det skal, kommer den allervigtigste del af processen: Dagen hvor orangutangen kan sættes ud i den vilde natur igen.

Læs mere om rehabiliteringsprocessen her.

Sidst i september oprandt den store dag for endnu otte orangutanger. Blandt dem var Martisen, som mange af vores støtter har fulgt og hjulpet frem mod denne genudsættelse.

Martisen blev reddet i 2001, da han kun var to måneder gammel. Efter at have finpudset sine overlevelsesevner i skovskolen og siden på Bangamat Island er den nu 18-årige Martisen mere end klar til at indtage regnskoven. Det fik han muligheden for sammen med hannerne Kisar og Sampurna samt hunnerne Holly, Mocacino, Siti, Sisi og Rawang.

Genudsættelse med helikopter

Orangutangerne blev transporteret med helikopter til deres nye hjem.

Deres nye hjem i Bukit Batikap Protection Forest ligger dybt inde i regnskoven langt fra rehabiliteringscenteret Nyaru Menteng. Derfor blev det nødvendigt at få hjælp udefra til genudsættelsen: Vores partner BOS Foundation og Central Kalimantan Natural Resources Conservation Agency (BKSDA) lånte en helikopter af National Board for Disaster Management, så orangutangerne ikke behøvede at tilbringe flere døgn i transport. Du kan se, hvordan det gik for sig i videoen nedenfor.

Vi ønsker Martisen og hans syv kammerater alt godt i deres nye liv som vilde orangutanger.