De næste uger kan udstillingen ses på Højbro Plads i København.

Et mylder af insekter. Sære planter, der hænger ned fra træerne. Primater i alverdens størrelser og farver, der springer fra gren til gren.

Regnskovene på Borneo rummer en helt vidunderlig mangfoldighed af arter. Og det er dem, Red Orangutangen vil vise frem med udstillingen ’I Am the Forest’, som fra den 9. september og to uger frem kan ses på Højbro Plads i København.

”Udstillingen er en hyldest til biodiversiteten i Borneos regnskove. Den skal minde publikum om, hvilke fantastiske arter man kan finde i skovene, og hvor vigtigt det er, at vi passer på dem,” forklarer Red Orangutangens direktør Hanne Gürtler.

Hvor? På Højbro Plads i København

Hvornår? 9. september til 20. september

Hvad koster det? Det er en gratis udendørs udstilling

Udstillingen består af over 50 fotografier, der viser forskellige arter fra Borneo. Fotograferne bag billederne er en blanding af lokale indonesiske fotografer og kendte internationale fotografer, og de bidrager alle med deres kunst for at bakke op om beskyttelsen af Borneos biodiversitet og regnskov.

Læs mere her.

Biodiversiteten skal beskyttes

Det er ikke tilfældigt, at vi sætter fokus på biodiversiteten netop nu. Biodiversitet verden over er i krise, og vi står i det mange forskere betegner som ’den sjette massedød’.

I efteråret mødes verdens ledere online til FN’s biodiversitetskonference COP15, som fortsætter i foråret 2022 i Kina. Her skal der forhandles om nye internationale mål for beskyttelse af natur og biodiversitet – præcis ligesom der også er forhandlet internationale klimamål på plads.

”Det er vigtigt, at biodiversitetskrisen bliver prioriteret som en af de helt store kriser i vor tid. Vi vil samtidig minde om, at der skal en særlig indsats til i de områder, hvor biodiversiteten er særlig stor – og det gælder blandt andet Borneo,” forklarer Hanne Gürtler.

Under overskriften #iamtheforest sætter vi derfor fokus på biodiversitetskrisen og hvor vigtig biodiversiteten er. Hvis du vil vise din opbakning til bevarelsen af skove og biodiversitet, så kan du også bruge hashtagget.

Læs også: Se vores streaming fra Orangutan Day

Vi er en del af naturen

Titlen på udstillingen, I Am the Forest, hentyder både til al livet i regnskoven, men samtidig fortæller den også, at vi mennesker er knyttet til naturen.

Udstillingen på Højbro Plads er baseret på en udstilling af samme navn, som blev udviklet og vist på Borneo i 2016.

”Fotografierne taler til hjertet på en helt særlig måde, så vi glæder os meget til at vise udstillingen frem. De smukke fotografier skal både give en særlig oplevelse til dem, der besøger udstillingen. Men vi håber også, at de bliver mindet om, at vi skal bevare disse skove og arter, som ikke blot har en berettigelse i sig selv, men også er enormt vigtige for økosystemerne og tæt knyttet til os mennesker,” siger Hanne Gürtler.

Udstillingen er støttet af William Demant Fonden, Brødrene Hartmanns Fond og Dansk Tennis Fond.

Støt vores arbejde: Bliv Orangutangpartner