Orangutangungen Rumba er kommet til Nyaru Menteng efter en måned i fangenskab.

Der kommer løbende nye orangutanger til rehabiliteringscentrene Nyaru Menteng og Samboja Lestari. En af de unger, der kom til Nyaru Menteng i 2022 var den lille hun Rumba.

Rumba var ikke engang 12 måneder gammel, da blev overdraget af beboere fra byen Kasongan, efter at hun havde været holdt som kæledyr i en måned.

Rumba blev holdt i fangenskab i en måned, før hun blev overleveret til rehabiliteringscentret (Foto: BOSF)

Unge orangutanger har ligesom menneskebørn alle unikke egenskaber. De kan være aktive, flittige, dovne eller utrolig nysgerrige. Rumba er lidt af en ener, der bruger det meste af sin tid på at klamre sig til sin dyrepasser i Skovskolen. Den eneste anden orangutang, hun vil lege med er Iqo, som hun mødte under sin tid i karantæne, da hun netop var kommet til Nyaru Menteng. Skovskolen er fyldt med mudrede vandpytter, og dem kan Rumba bruge meget tid på at lege i.

Udover leg i vandpytter er Rumba endnu ikke særlig aktiv i Skovskolen: Hun tager som regel en lur i den hængekøje, som dyrepasserne sidder i, når de holder øje med orangutangungernes leg i træerne. Dyrepasserne er ved flere lejligheder blevet tvunget til at overgive deres hængekøje til Rumba, så hun kan tage en lur.

Adoptér en orangutang her

Rumba klynger sig meget til dyrepasserne. Når en dyrepasser skal noget et andet sted – det kan for eksempel være at hente frugt fra kurven – råber Rumba op, som om hun er bange for at blive forladt.

Rumba er stadig lidt usikker og klynger sig meget til dyrepasserne (Foto: BOSF)

Men selvom Rumba er usikker, er hun hurtig til at lære. Hun lærte for nyligt at klatre i træer og spise blade. Hun er ikke kræsen og er klar på at spise alt, hvad hun bliver tilbudt – især når dyrlægen giver hende bananer og C-vitamin.

Ifølge dyrelægerne er Rumbas helbred godt. Hun bliver også løbende mere aktiv i Skovskolen. Vi ser frem til at følge hendes udvikling!

Læs også: Fem orangutanger blev genudsat i regnskoven