Tre nye beboere er flyttet til Ø-universet – øerne, hvor orangutangerne tester deres evner i naturlige omgivelser, før de bliver endeligt genudsat i regnskoven. 

I slutningen af ​​juli, nærmere bestemt den 28., kunne tre orangutanger tage det næste skridt i rehabiliteringsprocessen. Det var tid til at komme til Ø-universet – sidste stop inden de slippes ud i det fri.

Blandt Ø-universets nye beboere er Otong, en orangutang som vi ofte har vist billeder af. Han var blandt andet hovedpersonen i vores foto-udstilling ”I Am the Forest”, som billedet nedenfor kommer fra.

Tog turen i stiv arm

Holdet der stod for at flytte Otong og hans kammerater Peanut og Priska bestod af dyrelæger, dyreteknikere samt dyrevelfærds- og kommunikationspersonale. De forlod Nyaru Menteng allerede klokken seks om morgenen. Flytteprocessen gik heldigvis helt efter planen.

I løbet af turen viste Peanut og Priska deres ubehag ved at gynge frem og tilbage i deres transportbure. Otong forblev dog rolig og samarbejdsvillig inde i sit bur.

Selv efter ankomsten til Pilang Village Port, var han rolig og ventede på det øjeblik, buret ville åbne. Otongs og Peanuts transportbure blev derefter åbnet det samme sted.

Støt vores arbejde: Bliv Orangutangpartner

Ændret adfærd

Da Otong først var kommet ud af buret, begyndte han pludselig at udvise aggressiv adfærd. Han følte sig forstyrret af menneskerne omkring ham efter turen.

Derfor bevægede Otong sig straks over på den ene side af øen mod foder-platformen og forsøgte at jage menneskerne væk derfra. Dette tvang til sidst holdet til at trække sig tilbage og i stedet åbne Priskas bur.

En del af personalet forblev dog inden for synsvidde, så de kunne observere Otong og Peanut. Omkring fem til syv minutter senere faldt Otong til ro og nød frugterne på foder-platformen. Han delte maden med Peanut, selvom Otong til sidst kun spiste papayablade og de resterende bananer, som Peanut tabte fra træet ovenover, da Peanut tog næsten alle bananerne selv.

Etablering et nyt hjem

Efter at resten af ​​holdet vendte tilbage fra Priskas genudsættelse, blev Otong stadig siddende det samme sted i 20 minutter. Han fortsatte med at nyde frugterne.

Nu vil Otong have tid til at falde til i sit nye semi-vilde hjem, mens han venter på dagen, hvor han bliver sat ud i naturen.

Se videoen nedenfor for at se Otongs rejse til Ø-universet.