Hope trives efter en hård start på livet. Hun er så småt begyndt at udvikle sig til at være en livsglad og modig orangutang, men hendes historie er tragisk.

Den første juni, 2016, fik redningsholdet et opkald fra en mand, som havde fundet en ensom orangutang-unge i et nedbrændt skovområde. Redningsholdet tog straks ud og hentede den lille unge, som viste sig at være en hun-orangutang, der var cirka fire-fem måneder gammel. Hun var slemt underernæret og kun vejede 2.3 kilo. Desuden havde hun en række sår på torso og hofter, der ved nærmere undersøgelser viste sig at stamme fra kugler, affyret af et luftgevær. Vi frygter derfor, at  mennesker har skudt hendes mor, der er død i forsøget på at redde ungen fra kugleregnen.

Hope får en ny start på livet
Videoen herunder er fra den dag, Hope blev reddet, og fra hendes første dage på Nyaru Menteng

Du kan hjælpe Hope det sidste stykke vej tilbage til et liv som vild orangutang i beskyttet regnskov ved at adoptere hende.

Hvad får du når du adopterer Hope?

Når du adopterer Hope får du med det samme et adoptionsbevis på hende og hele historien om hendes liv frem til nu pr. email.

Der udover sender vi løbende opdateringer om Hopes liv og udvikling til dig, så du kan følge hendes liv på Nyaru Menteng. Du vil få et indblik i de faser, hun skal igennem for blive klar til at leve i regnskoven på egen hånd en dag. Du hører om, hvordan hun trives og udvikler sig og hverdagens genvordigheder og successer.

Vi sender såvidt muligt opdateringerne  januar/februar, april/maj, i august og oktober/november - ind imellem kan vi ikke helt overholde disse deadlines, da vi er afhængige af vind og vejr og andre udfordringer, der kræver at alle ressourcer sættes ind i en periode.

Du får også et nyhedsbrev, hvor du kan læse om vores arbejde på Borneo og resultaterne heraf. Vi deler også den nyeste viden om orangutangerne og deres levesteder.

Hope genkendes let på den lille runde mave
Hope genkendes let på den lille runde mave
Hope bliver kaldt Mema på centret
Hope bliver kaldt Mema på centret

FAKTA OM HOPE

Køn: hun
Center: Nyaru Menteng
Ankomst: 1. juni 2016
Alder ved ankomst: 4-5 mdr.

Hvad går din støtte til, når du adopterer?

Alle orangutangerne på centrene.
Din adoption er symbolsk, hvilket vil sige, at du ikke blot hjælper Hope, men også alle de andre orangutanger på rehabiliteringscentrene på Borneo.

Redning af forældreløse orangutanger. 
Du bidrager til arbejdet på Borneo med at redde, rehabilitere og genudsætte forældreløse orangutanger og sikre regnskov, som de kan vende tilbage til.

Forebyggelse gennem oplysning. 
Du bidrager til oplysningsarbejdet for at beskytte den kritisk truede orangutang og dens sidste levesteder og arbejdet for at eliminere truslerne mod orangutangen.

Red Orangutangen (CVR nr. 36995947) er godkendt som almenvelgørende fond af Skatteministeriet, og som følge af ligningsloven vil donationer, løbende ydelser og gaver til Red Orangutangen betyde fradragsret til giveren. I 2022 udgør det maksimale skattefradrag for privatpersoner 17.200 kr.

MØD

de andre orangutanger

GIV

en adoption i gave