Lille Iqo blev fundet af en landsbybeboer siddende ved en flodbred. Hun havde mistet sin mor og var helt alene. Manden, der fandt hende, beholdt Iqo hos sig i fem måneder, før han til sidst kom på bedre tanker. Sammen med lille Iqo kørte han nu fire timer på motorcykel for at overgive en udmattet og dehydreret Iqo til rehabiliteringscentret Nyaru Menteng.

Iqo blev på det tidspunkt vurderet til at være cirka 12 måneder gammel. Tiden som kæledyr havde været hård ved hende. Hendes kost havde bestået næsten udelukkende af ris, og hun manglede nærvær.

Der er håb for Iqos fremtid

I dag går Iqo i Nyaru Mentengs skovskole, og hun har det meget bedre. Hun gør store fremskridt i sin udvikling og er fuld af gå-på-mod og appetit på livet. Hun har dog fortsat brug for masser af opmærksomhed, mad, læring og omsorg.

Iqo da hun var i karantæne (Foto: BOSF)
Iqo da hun var i karantæne (Foto: BOSF)
Iqo da hun netop var kommet til centeret (Foto: BOSF)
Iqo da hun netop var kommet til centeret (Foto: BOSF)
Iqo er glad for at klatre i høje træer (Foto: BOSF)
Iqo er glad for at klatre i høje træer (Foto: BOSF)

Du kan hjælpe Iqo det sidste stykke vej tilbage til det liv som vild orangutang i beskyttet regnskov, hun fortjener, ved at adoptere hende.

FAKTA OM IQO

Køn: Hun
Center: Nyaru Menteng
Ankomst: November 2022
Alder ved ankomst: Cirka 1 år

Hvad går din støtte til, når du adopterer?

Alle orangutangerne på centrene.
Din adoption er symbolsk, hvilket vil sige, at du ikke blot hjælper Iqo, men også alle de andre orangutanger på rehabiliteringscentrene på Borneo.

Redning af forældreløse orangutanger. 
Du bidrager til arbejdet på Borneo med at redde, rehabilitere og genudsætte forældreløse orangutanger og sikre regnskov, som de kan vende tilbage til.

Forebyggelse gennem oplysning. 
Du bidrager til oplysningsarbejdet for at beskytte den kritisk truede orangutang og dens sidste levesteder og arbejdet for at eliminere truslerne mod orangutangen.

Når du adopterer Iqo får du med det samme et adoptionsbevis på hende og hele historien om hendes liv frem til nu pr. e-mail.

Derudover sender vi løbende opdateringer om Iqos liv og udvikling til dig, så du kan følge hendes liv på Nyaru Menteng. Du vil få et indblik i de faser, hun skal igennem for blive klar til at leve i regnskoven på egen hånd en dag. Du hører om, hvordan hun trives og udvikler sig og hverdagens genvordigheder og successer.

Red Orangutangen (CVR nr. 36995947) er godkendt som almenvelgørende fond af Skatteministeriet, og som følge af ligningsloven vil donationer, løbende ydelser og gaver til Red Orangutangen betyde fradragsret til giveren. I 2024 udgør det maksimale skattefradrag for privatpersoner 18.300 kr.

MØD

de andre orangutanger