Klik liv i regnskoven

Engang havde orangutangen masser af træer. Men regnskovene forsvinder med alarmerende hast. Det truer orangutangen. Det truer klimaet globalt. Og det truer biodiversiteten og befolkningen lokalt. Sammen kan vi vende den udvikling.

Rydningen af regnskoven er den største trussel mod orangutangens overlevelse. Alene de seneste fire årtier er omkring 80 % af orangutangens levesteder forsvundet. Vi arbejder på at genetablere tørvemoseskovene på Borneo, som er orangutangens foretrukne levested. Vi har allerede genplantet 200 hektar med nye træer, og målet er 1.000 hektar.

 

Hvordan klikker jeg liv i regnskoven?

Med din donation farvelægger du felter på regnskovsbilledet. Et felt ad gangen vil det grå billede blive forvandlet til frodig regnskov. Donationerne går til at plante nye træer i den rigtige regnskov, så fremtidige orangutanger og andre dyr har et hjem!

1)    Vælg et eller flere felter på billedet, som du vil give farve og liv. De grå felter er ledige. Du kan klikke på så mange felter du vil, og hvis du vil fravælge et felt igen, klikker du bare på det igen.

2)    Klik på ’Donér’, når du har valgt de felter, som du vil farve. Hvert felt koster 100 kroner og giver os mulighed for at plante 5 nye træer i regnskoven.

3)    Udfyld formularen. Husk, at du kan sætte dit personlige aftryk på det samlede billede ved at skrive en lille tekst i feltet ’besked’ – det kan f.eks. være dit navn eller en hilsen til en du elsker. Pengene bliver først trukket, når du klikker ’donér’ igen.

Vær med til at give ødelagt regnskov nyt liv – vi kan gøre det sammen!

Tal med dine børn og børnebørn om orangutangerne

hent gratis opgave- og tegneark klar til print, hyggeligt samvær og en snak om orangutangen, regnskoven og alle de andre dyr.

 

Orangutangen er et ikonisk dyr, som vi alle sammen umiddelbart føler os beslægtede med. Det er ikke så sært, for vi deler 97% DNA.  

Klik på linket nedenfor og hent opgavearket gratis. På siden finder du også film med orangutanger og fakta om orangutangen - fortalt i børnehøjde.

Dansk_kidsposter_A4
mp-omvendt

Donér via MOBILEPAY nummer 710091

orange-sms

SMS skov til 1414 og støt med 100 kr.