D. 2 februar er officielt #WorldWetlandsDay og markeres især af verdens miljøorganisationer og institutioner som FN. Hos Red Orangutangen kunne vi ikke være mere enige i budskabet om værdien af vådområder, som udgør ca. 3 % af al jordareal på kloden. Denne type områder omfatter også tørvemoseskoven på Borneo, som vi blandt andet arbejder med i Mawas. 

Fakta om vådområde (peatlands):

Kun 3 % af klodens areal består af vådområder, men de opbevarer dobbelt så meget CO2 som al skov tilsammen.

Ødelæggelse af og skovbrande i vådområder som tørvemoseskov står hvert år for næsten 10 % af verdens samlede udslip af drivhusgasser.

World Wetlands Day falder altid 2. februar og markerer “the Convention on Wetlands”, der blev adopteret af verdenssamfundet i 1971, også kaldet Ramsar (Iran) konventionen. Dagen er dog først blevet “fejret” siden 1997 som en officiel awareness-dag.  Konventionen har siden sin oprindelse har fokus på vigtigheden af vådområder for eksistensen og mangfoldigheden af dyreliv, og senere også klimamæssige .

Se mere fakta og UN Environment video om Peatlands #WorldWetlandsDay2019 på Facebook her>>

wetland orangutang
Orangutangen benytter tørvemoseskov som del af deres naturlige habitat.

Tørvemoseskov har haft vores fokus siden 2007

Hos Red Orangutangen har vi arbejdet med beskyttelse og genetablering tørvemose siden 2007 i Mawas på Borneo. Mawas er med sine 309.000 hektar ca. på størrelse med Fyn og hjem for over 2500 vildtlevende orangutanger. Læs mere her >>