Den 7.-10. maj besøgte BOS Foundations direktør, Dr. Jamartin Sihite, Danmark. Besøget bød på tre aftener i orangutangens navn for Red Orangutangens støtter i henholdsvis Billund, Aalborg og København.

Egentlig var besøget i Danmark et stop på Jamartin og hustrus længere rejse som fejring af deres sølvbryllup. Men da muligheden for at fortælle de danske støtter om det vigtige arbejde for at redde den kritisk truede orangutang bød sig, kunne Jamartin ikke sige nej – Jamartin har nemlig også viet sit liv til at arbejde for orangutangens overlevelse.

Tre aftener i orangutangens navn

Efter stor interesse i det arrangement, der blev afholdt i København i forbindelse med Jamartins besøg i Danmark sidste år, blev Red Orangutangens støtter i år inviteret med til hele tre aftener i orangutangens navn med oplæg ved Jamartin om det vigtige arbejde for de nødstedte og forældreløse orangutanger på Borneo. Arrangementerne fandt sted den 8. maj i Billund, den 9. maj i Aalborg og den 10. maj i København med i alt 180 deltagende.

Arrangementerne gav de deltagende et indblik i BOS Foundations enorme arbejde for den kritisk truede orangutang på Borneo, som Red Orangutangen støtter. Jamartin kortlagde udfordringer og resultater fra arbejdet, viste fine videoer og billeder, der lod deltagerne komme helt tæt på orangutangerne og præsenterede unikke muligheder for at stille spørgsmål til det omfattende arbejde.

Dr. Jamartin Sihite, direktør for BOS Foundation, gav i alt 180 danske støtter et unikt indblik i BOS Foundations vigtige arbejde for den kritisk truede orangutang, som Red Orangutangen støtter.

“Hjælp med det I kan” – Bare to minutter om ugen kan gøre en enorm forskel

Efter at have tegnet et dystert billede af orangutangens fremtid gennem en kortlægning af de mange trusler, orangutangen står over for, som f.eks. skovbrand, industriel ekspansion, skovrydning og illegal handel, forklarede Jamartin, at med en lille indsats fra alle støtter, kan orangutangen stadig reddes:

”Hvis bare I bruger to minutter om ugen – ét minut hvis I er hurtige – på at like og dele Red Orangutangens hjemmeside, facebook-side, Instagram-profil og mission, kan det være, det når ud til en af jeres venners venners bekendte, der tilfældigvis har kapaciteterne til at bidrage til arbejdet på den ene eller den anden måde” fortalte Jamartin.

”Hjælp med det I kan,” var hans opfordring. Hvad end hjælpen er en donation, en adoption af en forældreløs orangutang, frivilligt arbejde, kapacitetsopbygning eller gennem deling af Red Orangutangens arbejde, så gavner det orangutangen, forklarede han. Se hvad du kan gøre for at hjælpe her >>

Besøg i orangutanghuset i Aalborg Zoo

I forbindelse med arrangementet i Aalborg om onsdagen, gæstede Jamartin også Aalborg Zoo, der er den eneste zoologiske have i Danmark, hvor man kan opleve orangutanger. Dyrepasserne i Aalborg Zoo lyttede interesseret med, da Jamartin og Red Orangutangen kom med inputs og viden, der skal sikre deres orangutangers velfærd og optimale pasning.

I orangutanghuset i Aalborg Zoo kan man møde tre orangutanger fra Borneo: Djiamat, Anton og Cinta – navnesøster til Cinta, der er i Red Orangutangens adoptionsprogram og er godt i gang med sin rehabilitering på Nyaru Menteng.

Jamartin og Red Orangutangen aflagde også Aalborg Zoos orangutanghus et besøg for at se deres faciliteter og de tre orangutanger fra Borneo: Djiamat, Anton og Cinta – navnesøster til Cinta, der er i Red Orangutangens adoptionsprogram.

Der var stor interesse i at møde Jamartin og høre om det vigtige arbejde for den kritisk truede orangutang på Borneo. Vi vil derfor gerne gentage succesen, næste gang Jamartin kommer på besøg. På vegne af orangutangen vil vi og Jamartin gerne takke mange gange for interessen og opbakningen.