Genplantning og genopretning af tørvemoseskoven på Borneo er med til at forhindre ekstrem tørke og udbrud af brande i løbet af tørsæsonen. I Mawas-området i Central Kalimantan bliver der gjort en stor indsats, som Red Orangutangen støtter – og det hjælper at plante nye træer. 

Udsigten til de årlige skovbrande i tørsæsonen har altid vakt bekymring på Borneo. Hos Red Orangutangens partner, BOS Foundation, skaber brandene dybe panderynker i forhold til arbejdet med at beskytte regnskoven og redde den kritisk truet orangutang. Inden for de senere år har skovbrande mere end nogensinde truet orangutangernes liv og habitat.

Den mest ødelæggende skovbrand i organisationens historie opstod i 2015 i et område, der netop grænser op til tørvemoseskoven i Mawas. Her blev det nødvendigt at sætte ind med tre redningsmissioner af vilde orangutanger. Mellem november 2015 og februar 2017 blev næsten 90 vilde orangutanger med hjælp fra Mawas-teamet flyttet til et mere sikkert skovområde.

Brandene ramte altså ikke for alvor Mawas, hvilket ikke mindst skyldtes indsatsen fra flere end 300 frivillige fra de omkringliggende landsbyer og holdet fra BOSF Foundation. De aktuelle skovbrande er heller ikke gået ud over området.

Blokering af kanaler, patruljer og nye træer

Den 309.000 hektar store tørvemoseskov bliver forvaltet af Mawas Conservation Program, og der bliver arbejdet målrettet på at beskytte og genoprette det særlige skovområde, der er rig på kulstof.

Genopretning af ødelagt regnskov

Arbejdet indebærer blandt andet blokeringer af dræningskanaler for at genoprette vandstanden, genplantning af træer og rutinemæssige patruljer, der bliver gennemført for at overvåge potentielle brand-hot spots.

Du kan hjælpe Red Orangutangen med at genoprette og genplante 1000 hektar tørvemoseskov i Mawas, som er orangutangens naturlige – og dermed også foretrukne – habitat. Læs mere her.