I slutningen af januar blev en lille orangutang bragt til rehabiliteringscentret Nyaru Menteng. Der er tale om en han-orangutang, som fortsat er i karantæne.

Sidst i januar måtte vores indonesiske samarbejdspartner BOS Foundation sammen med Central Kalimantan Natural Resources Conservation Agency (BKSDA) igen rykke ud for at redde en lille orangutangunge.

Den lille han er 1 år gammel, og han er efter sigende blevet fundet helt alene nær en gård. Siden har han boet hos en bonde i over en måned, før myndighederne blev tilkaldt for at give ham et bedre hjem.

Da ungen blev reddet, var han meget svag og havde feber. Han spiste dog lidt frugt og drak lidt vand på vej til rehabiliteringscentret Nyaru Menteng. Her er han siden kommet i karantæne og er blevt undersøgt af dyrlæger.

Den lille han-orangutang er fortsat i behandling, og da han er undervægtig, kommer hans karantæne til at vare mindst to måneder. Han er dog i bedring, og efter karantænen er det planen, at han skal møde de andre orangutanger i vuggestuen.

Læs mere om redning af nødstedte orangutanger.