Tidligere på måneden gjorde et af monitoreringsholdene en vigtig opdagelse: Den genudsatte orangutang Signe har fået en ny lille unge.

Signe med sin unge (Foto: BOS Foundation)

Tidligere i november måned forberedte et post-monitoreringshold i Kehje Sewen-skoven sig på en dag, hvor de skulle rundt i området og observere orangutanger. De holder løbende øje med de orangutanger, der tidligere har været på rehabiliteringscentrene, og nu lever i det fri.

På vejen til det område, hvor de skulle opholde sig, stoppede de for at undersøge deres køretøj – men stoppet viste sig at blive mere begivenhedsrigt end ventet. De spottede nemlig en orangutang ikke langt fra det sted, de var stoppet.

Støt os: Bliv Orangutangpartner

Monitoreringsholdet genkendte orangutangen: Hun hedder Signe og blev genudsat i 2016 med sin søn, Bungaran. Signe bevægede sig gennem trætoppene og fandt mad på vejen. Efter et stykke tid kravlede hun ned i skovbunden for at lede efter føde. Monitoreringsholdet bevægede sig langsomt tættere på, og så fik de sig en stor og dejlig overraskelse. Signe bar på en lille orangutangunge!

Signes unge er den femte, der er blevet født af en genudsat orangutang i Kehje Sewen-skoven. I år har også orangutangen Nobri, der bor i nationalparken Bukit Batikap, født en lille unge. Når genudsatte orangutanger får unger i det fri er det tegn på en vellykket rehabiliteringsforløb, og samtidig bliver ungerne en del af en ny bestand af orangutanger.

Læs mere om Nobri og hendes unge her.

Signe med sin unge (Foto: BOS Foundation)