I slutningen af 2020 gjorde monitoreringsholdet i nationalparken Bukit Batikap sig en vigtig opdagelse: Den genudsatte orangutang Inung er blevet mor.

Da monitoreringsholdet i nationalparken Bukit Batikap i slutningen af sidste år tog på deres sædvanlige tur for at observere genudsatte orangutanger, ventede der dem en overraskelse af de rigtig gode. Da de spottede orangutangen Inung, klyngede der sig nemlig en lille unge til hende.

En af de bedste beviser for en succesfuld rehabilitering er, når de genudsatte orangutanger selv får unger og på den måde viderefører de nye bestande. Derfor er det en rigtig vigtig opdagelse, at Inung, som blev genudsat for otte år siden, nu er blevet mor.

Inung har allerede døtrene Indah og Ina, der begge er født før deres genudsættelse.

Læs også: Genudsat mor har født en unge i friheden 

Inung med sin lille unge Indie, som er født mellem juli og oktober 2020 (Foto: BOSF)

Inungs nye unge fik navnet Indie, og monitoreringsholdet observerede dem i to dage. Inung spiste som hun skulle – blandt andet frugt, blade og termitter. Hun blev observeret i nærheden af sin ældre datter Ina og et andet mor-unge-par, Cindy og Stellar.

Monitoreringsholdet estimerede, at Inung må have født mellem juli og oktober 2020, eftersom Indie var gammel nok til at række ud efter grene og til at klamre sig til Inungs ryg. Indies køn er dog endnu ikke bestemt.

Både Inung og Indie så ud til at være sunde og raske, og de klarede sig godt i regnskoven. Vi ønsker dem en fortsat god og tryg tilværelse.

Støt os: Bliv Orangutangpartner