Post-monitoreringsholdene er fuldt beskæftiget med at observere de orangutanger, som i februar blev genudsat. Vi har nu modtaget nyt om tre af orangutangerne.

For et par uger siden blev 10 orangutanger genudsat efter et års pause grundet coronarestriktioner. Under strenge sikkerhedsprocedurer og ved brug af en helikopter, lykkedes det at sætte 7 orangutanger fri i regnskovsområdet Bukit Batikap, mens tre blev genudsat i Kehje Sewen-skoven.

Nu er der allerede nyt fra Kehje Sewens tre nye beboere Juve, Freet og Britney. De tre modne orangutanger begyndte straks at undersøge skoven, da de blev sat fri, og derfor mistede post-monitoreringsholdet hurtigt Freet og Britney af syne. Det lykkedes dem dog at observere Juve resten af eftermiddagen, indtil han havde bygget sin rede for natten.

Juve (Foto: FOSF-RHO)

Juve opholdt sig højt oppe i træerne, hvor han spiste blade og frugt – han var tydeligvis sulten efter den lange rejse. Da han var mæt, begyndte han at finde grene til sin rede. Præcis som man kan forvente af en vildtlevende orangutang.

Freet (Foto: BOSF-RHO)

Næste dag blev tre hold sendt ud for at monitorere Juve, Freet og Britney og sikre sig, at de klarede sig godt i de nye omgivelser. Juve var igen dygtig til at fouragere, og i løbet af dagen brød han ud i et såkaldt ’long call’, som kunne høres helt hen til det hold, der monitorerede Freet!

Læs mere om rehabilitering og monitorering

Freet selv virkede først ikke interesseret i Juves long call. Men efter et stykke tid svarede han tilbage med et ligeså dybt og kraftigt kald. Det blev til en mindre råbekonkurrence, som blev ved, indtil det var tid til at bygge rede.

Britney blev endelig lokaliseret den næste dag, da hun nærmede sig Juve. Da de to blev trygge ved hinanden, begyndte Juve at følge efter Britney. Til sidst gav han dog op og tog selv på eventyr i skoven.

Generelt er tilbagemeldingen fra post-monitoreringsholdene, at Freet, Juve og Britney tilpasser sig deres nye liv rigtig godt. Det er meget positivt, og præcis sådan vi håber, at tilbagemeldingerne fra post-monitereringsholdene fortsætter.

Støt vores arbejde: Bliv Orangutangpartner

Britney (Foto: BOSF-RHO)