Post-monitoreringsholdet i Kehje Sewen-skoven var i april heldige at observere tre orangutangmødre med deres unger. Alle ser ud til at klare sig godt.

Orangutanger lever semi-solitære liv. Det betyder, at de bruger langt det meste af tiden alene – hvis de da ikke har en unge. Men af og til kan man være heldig at observere en lille orangutangflok, der midlertidigt hænger ud sammen.

Det skete i april for post-monitoreringsholdet i genudsættelsesområdet Kehje Sewen-skoven. Tæt ved deres lejr opdagede de tre orangutangmødre med deres unger, der  tilbragte en stund i hinandens selskab i et figentræ.

De tre mor/unge-par Lesan-Ayu, Sayang-Padma og Teresa-Berani blev sidst set sammen i begyndelsen af 2020.

Orangutangerne mødes i træerne tæt ved monitorerings-lejren (Foto: BOS Foundation)

De tre mødre har alle gennemgået et rehabiliteringsforløb, før de blev genudsat i henholdsvis 2012, 2013 og 2015. Det er derfor post-monitoreringsholdet holder øje med dem – de skal sikre sig, at de klarer sig, som de skal i regnskoven.

Støt vores arbejde: Bliv Orangutangpartner

Holdet lagde først mærke til Lesan og Ayu, som hyggede sig på hver deres gren. Under dem var Sayang og Padma og lige i nærheden Teresa og Berani. Sayang og Padma bevægede sig stille og roligt imod et andet frugttræ og Ayu fulgte efter, imens Lesan så til. Sayang og Padma begyndte hurtigt at tage for sig af de grønne blade, mens Ayu interesseret så til.

Sayang og Padma (Foto: BOS Foundation)

Ayu ville rigtig gerne lege med Padma og nærmede sig hende flere gange, men Padma holdt sig tæt ved sin mor Sayang. Post-monitoreringsholdet så også Sayang vise Ayu, hvordan man svinger sig fra gren til gren, ligesom hun delte sin mad med hende.

Da Ayu havde vendt sin interesse mod Sayang og Padma, begyndte hendes mor, Lesan, i stedet at soignere Teresas pels.

Lesan og Theresa groomer hinandens pels (Foto: BOS Foundation)

Gruppen blev efter et stykke tid spredt, da Sayang og Padma bevægede sig mod skoven bag monitoreringsholdet lejr, mens de andre fire tog mod floden.

Theresa og Berani (BOS: Foundation)