Ansvarlig skovforvaltning er af afgørende betydning for orangutangernes overlevelse og for beskyttelse af biodiversitet. Derfor støtter Red Orangutangen igen i år op om FSC Ugen. I år er temaet ’mikro-biodiversitet’.

Når skovene bliver ryddet har det store konsekvenser for de dyr, der lever i dem. Det gælder selvfølgelig orangutangen og andre pattedyr. Men det gælder også de helt små skabninger, såsom insekter og frøer.

Heldigvis kan du som forbruger gøre noget for at sikre dig, at dine havemøbler eller nye reol ikke er medvirkende til tabet af biodiversitet. En af de simpleste måder at gøre det, er ved at holde øje med FSC-mærket, når man køber træprodukter.

”FSC har en stærk standard og samtidig høje krav til sporbarhed og kontroller, og derfor er deres mærke en høj garanti for ansvarligt skovbrug. Derfor vil vi gerne opfordre forbrugerne til at holde øje med FSC-mærket, når de handler trævarer, papir eller andre naturprodukter fra skovene, såsom sneakers eller gummistøvler af naturgummi,” siger Marie Sigvardt, programleder hos Red Orangutangen.

Læs mere om FSC her

Netop derfor er Red Orangutangen medlem af Forest Stewardship Council®

(FSC), og hvert år støtter vi op om FSC Ugen. I år er vi særligt begejstrede for ugens tema: Det er nemlig skovenes betydning for biodiversiteten, der er årets fokus.

”Vi synes temaet i år er enormt vigtigt. Når skov bliver fældet på en ikke-bæredygtig måde går det ud over både mennesker og dyr, ligesom økosystemer kan blive ødelagt. Vi arbejder i høj grad for at vende den udvikling, der er skyld i nedgangen i biodiversitet. En del af svaret er en mere ansvarlig forvaltning af produktionsskov,” forklarer Marie Sigvardt.

Licens: FSC® N002316

Støt vores arbejde: Bliv Orangutangpartner