Iqo, Monita og alle de andre orangutanger på rehabiliteringscentret skal flyttes til et nyt Nyaru Menteng, hvor der nu skal bygges nye opdaterede faciliteter. Det område, som det gamle Nyaru Menteng ligger i, skal nemlig bruge til økoturisme.

Der sker store ting på Nyaru Menteng rehabiliteringscenter. Centeret – og dermed alle orangutangerne – er nemlig ved at flytte.

Et kort over det område, hvor det nye rehabiliteringscenter skal ligge.

Det gamle Nyaru Menteng ligger i et naturområde ejet af myndighederne, som BOS Foundation har haft tilladelse til at bruge i en begrænset periode. Nu er der planer om, at området skal bruges til øko-turisme, men det skal selvfølgelig ikke gå ud over orangutangerne. Heldigvis råder BOS Foundation over et andet naturområde meget tæt på det nuværende rehabiliteringscenter, som har fået navnet Nyaru Menteng 2. BOS Foundation vurderer, at det bedste for orangutangerne er at flytte derhen, og at der i den forbindelse bliver bygget nye og bedre faciliteter. På den måde er der ikke kun tale om ny adresse: rammerne til at udvikle  orangutangernes færdigheder, bliver også endnu bedre.

Området er allerede taget i brug til store bure med orangutanger, der ikke kan genudsættes, samt vuggestuehuset til de helt små orangutanger. Men nu får de altså selskab af centerets skovskoleelever.

Nyaru Menteng 2 er et tørvemoseområde med fantastisk biodiversitet og naturressourcer, som udgør en ret perfekt placering for skovskolen. Tørvemosen er et fantastisk sted at lege og lære.

Flytning af et helt rehabiliteringscenter med over 280 orangutanger og 100 medarbejdere er dog en stor opgave, som blandt andet kræver, at der bliver bygget en del nye faciliteter, såsom legeplads til skovskoleeleverne, personalebygninger, foderplatform og lignende. Det er en anledning til at skabe noget endnu bedre for skovskoleeleverne, så de får det bedst mulige afsæt for at udvikle sig.

Hvis du ønsker at støtte arbejdet med at bygge det nye Nyaru Menteng, kan du sende et bidrag via MobilePay #710091 eller igennem vores side til engangsdonationer.

Orangutangernes legeplads på det nuværende Nyaru Menteng (foto: BOSF)