Juni blev afsluttet med en kæmpe indonesisk fest på Rådhuspladsen i København arrangeret af Den Indonesiske Ambassade. Red Orangutangen var selvfølgelig tilstede.

Børn kunne blive malet i ansigtet som en orangutang eller et andet dyr i Red Orangutangens bod.

Rådhuspladsen summede af liv en lørdag i slutningen af juni. Hele dagen kom besøgende til og flokkedes omkring de mange boder, der tilbød forskellige indonesiske delikatesser og solgte traditionelle kurve eller rejser til Indonesien. I midten – lige foran den ikoniske rådhusbygning – var placeret en scene, som hele dagen bød på optrædener fra indonesiske dansere, en DJ, taler og meget mere.

Alt sammen som at træde ind i et indonesisk parallelunivers, som gav et spændende og anderledes indblik i indonesisk kultur for de mange besøgende. Men altså midt i København.

Den Indonesisk Ambassade stod for det velbesøgte arrangement, og Red Orangutangen var inviteret til at præsentere vores arbejde i en af boderne på pladsen, og ikke mindst repræsentere orangutangen.

”Vi er her for at skabe synlighed omkring det vigtige arbejde med at bevare orangutangen. 85% af orangutanger lever i Indonesien, og derfor er det særligt vigtigt, at vi er her en dag som i dag, hvor vi netop oplyser om alt det fantastiske, man kan finde i Indonesien inklusive orangutangen,” sagde Marie Sigvardt, konstitueret direktør for Red Orangutangen, på dagen.

I Red Orangutangens bod fik vores medarbejdere gode snakke med engagerede besøgende, imens børn kunne blive malet i ansigtet som en sommerfugl eller en orangutang. Mange viste interesse for arbejdet i regnskoven og med rehabilitering af de forældreløse orangutanger. Det var desuden muligt at deltage i en quiz og vinde en stor orangutangbamse eller en adoption.

Vi siger tak til Den Indonesiske Ambassade for at skabe rammerne for en rigtig festdag og til de mange deltagere.

 

Konstitueret direktør Marie Sigvardt på scenen foran Rådhuset

 

Red Orangutangens bod ved åbningstid.