Cinta

Cinta var en sårbar lille størrelse, da hun kom ind på Nyaru Menteng. Men nu er hun én af de mest nysgerrige orangutanger.

 

Ensom og forladt

Den 14. februar 2013 var hele centeret i gang med store forberedelser til at genudsætte orangutanger i vild regnskov. Men midt i travlheden ringede en lokal mand og fortalte, at han havde set en ensom orangutangunge. Redningsholdet rykkede straks ud. Cinta blev fundet moderløs, skrigende og rystende i et område, der var ryddet til fordel for en oliepalmeplantage.


Bedste venner

Cinta finder hurtigt en bedste ven i Vuggestuen, nemlig Jumbo, som hun altid krammer og kæler. Når han ikke gider, er det godt at babysitterne er der, for hun har meget brug for omsorg. Hun kan finde på at løbe hen til personalet, tage dem i hånden og lave små pibelyde. Først når hun får sin mælk og er helt mæt, falder hun til ro. Så hopper hun ud til de andre på legepladsen og gør dem selskab.

 
 

Nysgerrig, lille unge

En dag skete der ændringer i Vuggestuen. Den dominerende han, Barlian, rykkede op i Skovskolen. Det åbnede nye muligheder for de mere forsigtige unger, og Cinta begyndte at udforske legepladsen mere og mere frygtløst. Hun kravlede op i de højeste træer. I 2016 tog Cinta selv det store spring til Skovskolen, hvor hun er meget nysgerrig over for de andre orangutanger og de nye omgivelser.

Hvis du adopterer Cinta, er du med til at hjælpe hende tilbage til livet som en vild orangutang i regnskoven. Du sørger for, at der er mad og babysittere til Cinta og de andre orangutanger. Du vil modtage opdateringer med billeder og videoer, så du kan følge med i hendes liv og udvikling.

 

Fakta om Cinta

Ankomst: 14. februar 2013

Alder ved ankomst: 3 måneder

Cinta var en lidt forsigtig orangutang, der havde brug for meget omsorg, da hun ankom. Med tiden har hun udviklet sig enormt, og nu nyder hun livet i Skovskolen, hvor hun gerne svinger sig ubekymret rundt i de store trætoppe i 10-15 meters højde.

 

Det får du som adoptant

  • Et adoptionsbevis og et billede af din orangutang.
  • En opdatering hvert kvartal hvor du hører, hvordan Cinta har udviklet sig siden sidst.
  • Videoer og billeder med din orangutang.
  • Et nyhedsbrev hvor du får de seneste nyheder fra Borneo og resultaterne fra arbejdet med at redde den kritisk truede orangutang.

Det gør du som adoptant

  • Din adoption er symbolsk, hvilket vil sige, at du ikke blot hjælper din egen orangutang, men også alle de andre orangutanger på centeret.
  • Du redder forældreløse orangutanger og sikrer dem et regnskovshjem, som de kan vende tilbage til.
  • Du støtter driften af verdens største rehabiliteringscenter for orangutanger.

 

Galleri med Cinta