To orangutangunger reddet fra triste skæbner

08-09-2016

En 18 måneder gammel orangutangunge blev reddet fra en oliepalmeplantagearbejder, mens en anden orangutang tilsyneladende havde været holdt som kæledyr i fire år, inden den blev befriet i august.

Mange orangutangunger bliver hvert år taget som kæledyr og spærret inde i bure og huse til trods for, at det er ulovligt og kan have en ødelæggende påvirkning på orangutangerne. Deres søde og menneskelige udseende samt høje intelligens gør dem populære som kæledyr, men man glemmer, at orangutangerne er vilde dyr og at orangutangens mor ofte er blevet dræbt i tilfangetagelsen af ungen.

Orangutangunge fundet ved oliepalmeplantage

En kun 18 måneder gamle hunorangutang blev den 8. august befriet af Nyaru Mentengs redningshold. Ungen var holdt indespærret af en oliepalmeplantagearbejder, der påstod, at han havde fundet den ensom og forladt ugen forinden. En orangutangmor ville aldrig forlade sin unge frivilligt, så derfor frygter vi det værste for dens skæbne.

Ungen har nu fået navnet Suci, og den er i god behold på Nyaru Menteng. Her er den blevet undersøgt af lægerne og bliver en del af rehabiliteringsprogrammet, så den en dag kan blive genudsat i regnskoven.

Unge var holdt fanget i fire år

En politimand spottede en orangutang, der blev holdt som kæledyr til en lokal festival. Orangutangens hoved var næsten skaldet, da ejeren tilsyneladende barberede håret på dens hoved. Politimanden kontaktede straks Nyaru Mentengs redningshold og den 18. august blev orangutangen befriet. Ejeren forklarede, at han ikke vidste det var ulovligt, men at han havde fået den af en ven for fire år siden, da den var omkring seks måneder gammel.

Du kan hjælpe Red Orangutangens arbejde med at redde nødstedte orangutanger og give dem en ny chance i livet. Adoptér en orangutang og følg dens udvikling på vej mod at blive genudsat her >>

Faktaboks om orangutanger:

Levesteder: Orangutangen lever kun på Sumatra og Borneo, og er den eneste menneskeabe, der lever udenfor Afrika.

Population: Seneste estimat fra 2004 siger 55.000 – det forventes dog at være meget lavere i dag.

Reproduktion: Orangutangen er det pattedyr i verden med længst tid mellem fødsler – mellem 6 og 8 år går der, inden hunnen bliver gravid igen. Dertil kommer, at ungen også er afhængig af moren i op til 6-8 år.

Alder: En vild orangutang kan blive op til 45 år, men i fangenskab helt op til 60 år.

Fragmenteret: Mange af de tilbageværende orangutangpopulationer er fragmenteret og små, hvilket kan medføre indavl og svagere individer.Vidste du, at det genudsættelsesprogram Red Orangutangen støtter, er verdens bedste? Siden 2012 har vi genudsat over 200 orangutanger og af disse har 92 procent af orangutangerne overlevet omstillingen fra rehabiliteringscentrene til regnskoven.

Læs mere om Red Orangutangens arbejde >>