Ny lejr i Bukit Batikap

12-01-2015

I oktober 2014 fortalte vi om det hold, som indsamler data om de genudsatte orangutanger i skovområdet Bukit Batikap. I løbet af efteråret har holdet med hjælp fra Red Orangutangens bidragsydere fået bedre arbejdsforhold og efteruddanelse.

Lejren Totat Jalu i skoven Bukit Batikap er base for 14 ildsjæle, der holder øje med de genudsatte orangutanger. Lejren var oprindeligt bygget af presenning og Den midlerlige lejrkonstruktion blev ofte oversvømmetbrædder, men denne konstruktion var en midlertidig løsning, og her i efteråret begyndte etableringen af en egentlig arbejdsplads i skoven. 131 orangutanger fra Nyaru Menteng er blevet genudsat i skoven, og mindst dobbelt så mange skal genudsættes i området de kommende år. Der er altså fast arbejde for de eksperter, der holder øje med om orangutangerne trives og dokumenterer, hvordan de falder til. I Red Orangutangen er vi glade for, at have kunnet støtte etableringen af bedre forhold for de dedikerede ansatte på holdet.

Udvikling af de fysiske rammer

Monitoreringsholdet er flyttet ind i denne nye bygning Totat-Jalu-lejren bliver løbende vedligeholdt af monitoreringsholdet selv. Ofte må lejren stå imod voldsom, tropisk regn og efterfølgende oversvømmelse af Posu-floden. På trods af disse vejrmæssige og fysiske forhold, har monitoreringsholdet samlet helt unikt materiale om de genudsatte orangutanger de seneste år. Men nu var det på tide, at forholdene i lejren blev bedre. I løbet af efteråret blev der sejlet byggematerialer ud til genudsætningsområdet i små langbåde. I december var taget færdigt, og monitoreringsholdet kunne flytte ind.

Efteruddanelse af holdet

Efteruddannelse af holdet Det er ikke kun lejren, der undergår en forvandling i form af en ny bygning. Hele holdånden udvikler sig i takt med byggeriet, og det samme gør holdets ekspertise. Nye teknikerne er blevet uddannet i at bruge kompas og GPS, håndholdte radioer samt dokumentationsredskaber, herunder video- og kamera. Holdet er blevet efteruddannet i førstehjælp, områdets biologi, anlæggelse af stisystemer og meget mere. Monitoreringsholdet er nu klar til at modtage de orangutanger fra Nyaru Menteng, der skal genudsættes i det nye års første måneder.


Twitter

RED ORANGUTANGEN PÅ TWITTER