Meryl og Meryl - en historie om kærlighed

12-02-2015

Året var stadig ungt, da redningsholdet på Nyaru Menteng måtte rykke ud på deres første opgave. En lille og svækket orangutang-unge blev reddet fra fangenskab og er nu i behandling på centret.

Den 6. januar modtog Nyaru Menteng et tip om, at en lille orangutangunge blev holdt fanget i landsbyen Tumbang Jiga i Central Kalimantan på Borneo. Dagen efter begav centrets redningshold og de lokale myndighederne sig afsted for at redde ungen.

Lillebitte og afkræftet

Meryl lå i en traditionel dayak-kurv Tumbang Jiga er en afsidesliggende landsby, og det tog næsten otte timer at nå frem. Da dyrlægen Meryl Yemima fra Nyaru Menteng endelig fik orangutang-ungen at se, blev hun forskrækket. Ungen var lillebitte, ganske afkræftet og placeret i en kurv, som det oprindelige folk, dayakkerne, plejer at transportere grøntsager eller brænde i. Orangutangen kunne knap røre sig.

Omsorg og oplysning

Meryl løftede straks ungen op, pakkede den ind i et tæppe og slap den ikke igen. Myndighederne og resten af holdet fra Nyaru Menteng tog sig af de formelle ting.

Meryl og Meryl Det er ikke lovligt at holde orangutanger som kæledyr, men det sker desværre stadig ofte i afsidesliggende landsbyer som Tumbang Jiga. Under redningsaktioner tager centret sig altid tid til at oplyse om orangutangernes truede status og lovgivningen omkring dem.

Otte måneder gammel

På hele den lange tur hjem lå orangutangungen i Meryls arme og peb. Da de endelig nåede frem til centret, var det også Meryl, der undersøgte ungen på centrets klinik. Hun vurderede, at det lille kræ kun var otte måneder gammel. Orangutangen havde levet i fangenskab i et halvt år, så den har været ganske Meryl og Meryl spæd, da den blev taget fra sin mor.

En ny Meryl i babyhuset

Meryl undersøgte naturligvis også, hvilket køn orangutangen havde, og da det viste sig, at den var en hun, blev alle på centret enige om, at det eneste rigtige navn til den nye beboer på Nyaru Menteng måtte være 'Meryl'. I dag bor Meryl i babyhuset på Nyaru Menteng sammen med andre forældreløse babyorangutanger og et helt hold af menneske-babysittere. Hendes gudmor-Meryl er dog aldrig langt væk.

Læs mere om redningsaktioner >>

Læs mere om rehabilitering på Nyaru Menteng >>

Læs hvordan du kan hjælpe >>


Twitter

RED ORANGUTANGEN PÅ TWITTER