Syv voksne og tre unger genudsat i nyt regnskovsområde

16-08-2016

Endnu engang har vi den glæde at genudsætte orangutanger fra Nyaru Menteng. Denne gang drejer det sig om 10 orangutanger, hvoraf tre af dem er mødre med deres unger. Orangutangerne bliver de første genudsatte orangutanger i et nyt regnskovsområde i den centrale del af Borneo.

Red Orangutangen har i samarbejde med vores indonesiske partner, BOS Foundation, genudsat yderligere 10 orangutanger fra rehabiliteringscenteret Nyaru Menteng. Takket været blandt andet danskernes hjælp har vi nu genudsat 222 orangutanger siden 2012, hvilket er en enestående præstation.

Nyt genudsætningsområde

Tidligere er rehabiliterede orangutanger fra Nyaru Menteng blevet genudsat i Bukit Batikap, men da området er ved at have nået en bæredygtig orangutangbestand har vi længe kigget efter et nyt område, og det er nu fundet. Det nye regnskovsområde hedder Bukit Baka Bukit Raya Nationalpark og er et skønt naturområde svarende til fire gange Bornholms størrelse. Dette fredede regnskovsområde er meget velegnet til orangutanger, og det er tilmed lettere at transportere orangutangerne til, da turen dertil kun tager 10 timer i bil fra Nyaru Menteng. Læs mere om området her >>

10 orangutanger genudsat

Det er seks hunorangutanger og fire hanorangutanger som er blevet genudsat. Tre af disse orangutanger er mødre med deres unger, og vi glæder os til at følge orangutangungerne og deres mødres nye liv i regnskoven. I de første to måneder vil orangutangerne blive fulgt tæt af et monitoreringshold, der står klar til at hjælpe, hvis orangutangerne kommer i uventede problemer. Heldigvis klarer de fleste orangutanger omstillingen fra centeret til regnskoven uden problemer. Op til 92 procent af de genudsatte orangutanger klarer sig således gennem de første par år i regnskoven.

Du kan hjælpe med at redde den kritisk truede orangutang. Adoptér en orangutang og følg den tilbage til regnskoven her >>


Hvis en voksen orangutang bliver fanget i en skovbrand eller i en oliepalmeplantage, så translokerer vi den med det samme til et regnskovsområde, hvor den kan leve uforstyrret. I 2015 lavede vi 89 af disse translokeringer.