Yderligere fire orangutanger genudsat

24-12-2015

Den 7. december blev yderligere fire orangutanger genudsat i Borneos regnskove. Alle orangutangerne har klaret omstillingen og nyder deres frihed i Borneos regnskov.

De fire orangutanger hedder Joni, Hanung, Teresa og Bungan, og med deres succesfulde genudsætning kommer det samlede orangutanger, der er blevet genudsat i løbet af 2015, op på 33 orangutanger. Alle disse har klaret omstillingen og er nu i gang med at skabe en bæredygtig orangutangpopulation i to forskellige skovområder, hvor der tidligere levede orangutanger, men som desværre er forsvundet med tiden.

Læs mere om de andre genudsætninger her og her

Joni

Den seksårige Joni ankom til centeret den 11. Marts, 2014, efter at være blevet reddet fra en lokal beboer, der havde holdt ham som kæledyr. Han blev placeret i skovskolen, men da han var yderst lærenem, meget selvstændig og god til at finde sin egen mad, blev det vurderet, at han allerede i en alder af syv år, var klar til at blive genudsat.

Hanung

Den 28. Juni, 2007, ankom Hanung til centeret, efter en lokal beboer indleverede ham, uden at sige, hvorfra han havde ham. Hanung har fra starten af været meget social og elsker at lege med de andre orangutanger. Han er en aktiv orangutang, der kun er utilfreds, når andre orangutanger stjæler maden fra ham. I dag er han ni år og vejer lidt over 31 kilo, og han lever heldigvis i Borneos regnskov igen.

Teresa

Som toårig blev Teresa reddet fra et fremtidigt liv som kæledyr, da et redningshold tog ud og reddede hende fra en privat person. Hun ankom til centeret den 18. Juni, 2010, og hun viste hurtigt, at hun var en nysgerrig orangutang, der elsker at udforske nye muligheder. Hendes evner til at genkende farer og bygge reder er exceptionelle, og det er derfor med stor glæde, at hun nu kan vende tilbage til et liv i regnskoven. Måske kan hun endda genkende visse steder, da hun vender tilbage til et område, som hun oprindeligt kommer fra.

Bungan

Efter otte år på centeret, kan Bungan igen trække vejret i Borneos regnskove som en fri orangutang. Da hun ankom til centeret var hun bare et år, men siden er hun vokset og har udviklet sig til at være en flot mørk-håret orangutang på 32 kilo. Hun elsker at lege i vand sammen med Hanung, og måske vil hun møde en af sine bedste legekammerater i regnskoven. Hun genudsættes således i samme område som Long.

Vi er altid glade, når vi kan overbringe gode nyheder og vise resultater af det omfattende daglige arbejde med at redde den udrydningstruede orangutang. Takket være jeres støtte, er dette arbejde muligt!

I kan læse mere om, hvordan vi rehabiliterer orangutangerne her, eller følge vores personales daglige arbejde med at passe og pleje orangutangerne, indtil de er klar til at blive genudsat. Se videoerne her >>

Vi ønsker jer alle en glædelig jul og et godt nytår!Vidste du at det genudsættelsesprogram Red Orangutangen støtter, er verdens bedste? Siden 2012 har vi genudsat 191 orangutanger og af disse har 92 procent af orangutangerne overlevet omstillingen fra rehabiliseringscentrene til regnskoven.

Læs mere om Red Orangutangens arbejde >>