11 orangutanger flytter ud i regnskoven

30-05-2017

Sidste uge var en travl uge på Nyaru Menteng. I mandags startede seks orangutanger deres over ti timer lange rejse til et genudsættelsesområde, hvor de vil leve som vilde orangutanger. I søndags flyttede vi desuden fem orangutanger fra Nyaru Mentengs Skovskole over på det nye Ø-universitet, hvor de vil tage de sidste skridt i deres rehabiliteringsprogram.  

Den 22. maj påbegyndte seks rehabiliterede orangutanger rejsen mod et liv i Borneos regnskov, hvor de bliver de nyeste medlemmer af en ny bestand, der er ved at etablere sig i Bukit Baka Bukit Raya Nationalpark. Her gør de 41 andre rehabiliterede orangutanger fra Nyaru Menteng selskab. Området, der er fire gange større end Bornholm, er blevet brugt som genudsættelsesområde siden sidste år, hvor vores partner, BOS Foundation, sikrede sig tilladelsen til at sætte rehabiliterede orangutanger ud. Læs mere her >>

De nyligt genudsatte orangutanger består af fire hunner og to hanner, og de har alle gennemgået rehabiliteringsforløbet på Nyaru Menteng efter at være blevet reddet som ganske små. I dag er de alle voksne orangutanger, der er klar til livet som vild orangutang. Vi håber, at de vil klare omstillingen godt og forhåbentligt bidrage med små orangutanger i fremtiden.

Fem orangutanger flytter på Ø-universitet

Fem andre af Nyaru Mentengs knap 500 orangutanger har også måttet holde flyttedag i søndags. Her blev de flyttet fra Skovskolen og ud på Ø-universitetet, hvor orangutangerne lever næsten uden menneskelig kontakt. Her skal de bevise, at de kan overleve på egen hånd i naturen, og når de har gjort det, er de klar til blive genudsat i Borneos vilde regnskov.

Med de seneste genudsættelser og flytninger af orangutanger til Ø-universitetet, er vi godt på vej mod at indfri dette års mål om at genudsætte 100 orangutanger i vild regnskov og flytte 100 orangutanger fra Skovskolen og ud på Ø-universitetet.

Du kan hjælpe med at redde Borneos kritisk truede orangutang. Adoptér en orangutang og følg den på dens vej tilbage til regnskoven her >>


Vidste du at det genudsættelsesprogram Red Orangutangen støtter, er verdens bedste? Siden 2012 har vi genudsat over 250 orangutanger, og de klarer sig ligeså godt i regnskoven som deres vilde kammerater.

Læs mere om Red Orangutangens arbejde >>


Kom tæt på orangutangerne

Se dokumentar om rehabiliterings- og genudsætningsarbejdet på Nyaru Menteng.

Se flere videoer fra arbejdet med orangutangerne her >>