Efter en lang og krævende rejse lykkedes det holdet bag Albas og Kikas genudsættelse at nå frem d. 19. december. Holdet ankom til det forudbestemte spot i TNBBBR om formiddagen og kunne løfte porten efter en kort og beroligende pause for de to orangutanger.

Nedenfor er videoen fra selve rejsen fra Nyaru Menteng til genudsættelse – En stor tak til vores partner BOS Foundation, myndigheder (BKSDA) og nationalparken TNBBBR for det store arbejde forud og efter denne genudsættelse nr. 113 og 114 i dette område!

Du kan læse om planerne bag genudsættelsen her.

Billeder fra genudsættelsen

Alba på vej ud af bur

Opdatering: Første dag tilbage i regnskoven

Allerede dagen efter genudsættelse var monitoreringsholdet tidligt oppe for at finde Alba og Kika. Videoen fra første dag giver et fint indblik i, hvordan de finder og observerer på genudsatte orangutanger: