For fjerde gang i år er rehabiliterede orangutanger blev genudsat i det beskyttede skovområde i Kehje Sewen i Øst Kalimantan. Det er  orangutangerne Febri, Misri, Riki og Rini, der nu lever det frie liv i den vilde natur.

Med genudsættelsen af fire nye orangutanger har Red Orangutangens partner, BOS Foundation, alene i 2019 genudsat 24 orangutanger i Kehje Sewen Skoven. Dermed er det samlede antal af rehabiliterede orangutanger i området nu oppe på 111.

Blandt de fire nye er hunnen Riki, der sammen med sine to unger Febri og Rini, er blevet genudsat. Rini blev født efter, at Riki kom til rehabiliteringscentret Samboja Lestari, og den i dag fireårige orangutang er nu kommet med sin mor ud i regnskoven.

Sammen med de tre hunner blev også den 17-årige han Misri genudsat.

Varm velkomst i skoven og den vilde natur

Indonesisk fejring

Der har i det hele taget været flere mærkedage i løbet af den sidste måned.

– I august fejrer vi Indonesiens uafhængighedsdag, men for os i BOS Foundation betyder denne måned også frihed for orangutanger. Ikke mindst, fordi International Orangutang Dag hver år falder den 19. august, siger direktør Dr. Ir. Jamartin Sihite og tilføjer:

– Denne måned vil vi fejre med genudsættelsen af fire nye orangutanger. Det betyder, at vi siden 2012 har genudsat 111 orangutanger i Kehje Sewen Skoven.

Rini – 4 år.

 

Riki – 26 år.

 

Febri – 15 år.

 

Misri – 17 år.