Red Orangutangen har det sidste år haft fokus på at give orangutanger, der ikke kan genudsættes – de såkaldte ’un-releasables’ – et værdigt liv i naturlige omgivelse. Nu kan 24-årige Bonbon nyde livet på fristeds-øen Badak Kecil.

Bonbon tager sit nye hjem i øjesyn

Bonbon har tilbragt de sidste mange år i bur. Rygproblemer gør det umuligt for ham at klare sig i den vilde natur, og han kan derfor ikke udsættes på normal vis. Men nu får han endelig lov at opleve livet udenfor tremmerne.

Bidrag til Red Orangutangens kampagne ’Slip hannerne fri’ har nemlig medvirket til, at han nu er blevet sat fri på fristeds-øen Badak Kecil, som er særligt indrettet til orangutanger, der ikke kan klare sig i regnskoven.

”Vi er meget glade for, at Bonbon på trods af rygproblemer får lov at leve i frie omgivelser. Det er fantastisk at se orangutangerne komme ud af burene og opleve, hvordan de reagerer på deres frihed,” fortæller Red Orangutangens direktør Hanne Gürtler, som var med til at sætte Bonbon fri.

Læs mere om fristeds-øen Badak Kecil her: Nyt fristed til orangutanger der ikke kan genudsættes

Bonbon kan leve som næsten-vild orangutang

Målet for orangutangerne, der kommer til rehabiliteringscenteret Nyaru Menteng, er altid genudsættelse. Men det kræver naturlige færdigheder, hvis en orangutang skal være i stand til at klare sig i regnskoven. Færdigheder, som Bonbon og de andre såkaldte ’un-releasables’ ikke har.

På fristeds-øen Badak Kecil kan Bonbon dog leve som ‘næsten-vild’ orangutang under åben himmel i naturlige omgivelser, der tager højde for hans manglende færdigheder. Teknikere holder øje med Bonbon og de andre beboere på øen og kommer dem til undsætning, hvis de har behov for det.

Marie Sigvardt (tv) og Hanne Gürtler fra Red Orangutangen giver Bonbon friheden tilbage

Slip hannerne fri

Med ‘Slip Hannerne fri’-kampagnen ønskede Red Orangutangen at sætte fokus på de orangutanger – størstedelen hanner – som sidder i bure, fordi de ikke er kan klare sig i regnskoven, samt at støtte BOS Foundations arbejde med at sætte disse orangutanger ud på permanente fristeder.

Den støtte vi har fået er en del af grunden til, at Bonbon og på sigt flere orangutanger kan sættes ud på fristedsøen Badak Kecil. Samtidig har bidragene været medvirkende til, at det har været muligt at købe et stykke jord i umiddelbar tilknytning til rehabiliteringscentret Nyaru Menteng, som vil blive omdannet til et område med små fristedsøer til flere orangutanger med særlige behov.

“Vores mål er, at alle orangutanger skal leve frit. I fredet regnskov, hvis de har færdighederne til det, og i permanente fristeder, hvis de har særlige behov,” siger Hanne Gürtler.

Vi takker for støtten og fortsætter arbejdet med at skabe trygge naturlige rammer udenfor burene for de over 40 orangutanger, der stadig venter på deres tur.