De seneste to måneder er tre nye orangutang-unger flyttet ind på rehabiliteringscentret Nyaru Menteng. 

Tre unger i alderen 6-10 måneder er de seneste to måneder blever overgivet til Nyaru Menteng rehabiliteringscenter for orangutanger. De har alle mistet deres mor og er blevet reddet af Central Kalimantan Natural Resources Conservation Agency (BKSDA) og BOS Foundation. Nedenfor kan du møde de to hanner Onyer og Ramangai, samt den lille hun, der endnu ikke er navngivet.

Læs mere om redningerne her.

Onyer

 

Den 15. februar blev den lille han-orangutang overleveret til Nyaru Menteng, efter BKSDA havde reddet ham. BKSDA havde konfiskeret den 10 måneder gamle unge fra en lokal, som påstod at have fundet Onyer alene i skoven tæt ved hans mark.

Onyer var heldigvis ved godt helbred. Han er i øjeblikket i karantæne, før han skal være en del af skovskolens vuggestue.

På den først dag på rehabiliteringscentret var Onyer meget nervøs – det er helt forståeligt, når han pludselig blev en del af et helt nyt miljø. Han havde svært ved at sove og græd hver gang en dyrepasser rejste sig – måske fordi han frygtede at blive ladt alene igen.

Heldigvis har han en god appetit – han drikker masser af mælk og spiser frugt. Han er begyndt at lege på gyngen og klatre lavt.

Støt vores arbejde for at beskytte orangutanger og regnskov: Bliv Orangutangpartner.

Ramangai

En lokal udleverede denne 6 måneder gamle han til BKSDA og BOS Foundation.

Han fortalte, at han havde fundet orangutangen i regnskoven, da han var ude at jage fugle. Han blev, ifølge eget udsagn, chokeret, da han så en orangutangunge falde ned fra et træ uden noget spor af moderen. Han besluttede at tage orangutangen med sig, da han ikke kunne få sig selv til at forlade den.

Jægeren påstod, at han var nødt til at bære ungen i tre dage ud fra den dybe regnskov og fodrede den med kaffe og bananer. Det betød, at ungen blev voldsomt dehydreret og svag. På vej til Nyaru Menteng fik Ramangai derfor væske intravenøst. Hans væskeniveau var dog normalt to dage senere.

I karantæne har Ramangai været rastløs – især om natten. Det skyldes selvfølgelig, at han har svære traumer efter tabet af sin mor, og at han netop er kommet ind i et helt nyt miljø fuld af fremmede mennesker.

Læs mere om redninger.

Hun-orangutang – endnu ikke navngivet

Den 23. marts bragte BKSDA endnu en orangutangunge til Nyaru Menteng, som straks blev undersøgt af en dyrlæge.

Ungen blev fundet af en bonde, som forklarede, at han havde fundet orangutangen, da han var ude at fiske. Han tog sig af hende en uge, før han frivilligt overgav hende til BKSDA.

Dyrlægens eksamination viste, at orangutangen er ved godt helbred og har en god appetit efter bananer og mælk. Ligesom Onyer og Ramangai er hun nu i karantæne.

Du kan være med til at give hende et navn! Læs mere her

Læs også: Voksen han-orangutang reddet