Inden for de sidste to måneder er tre orangutangunger blevet reddet og bragt til Nyaru Menteng. Ungerne har alle traumer, men er i bedring.

Det sker desværre jævnligt, at orangutangunger, der har mistet deres mor, bliver fundet efterladt på opdyrkede arealer i udkanten af regnskoven.

Inden for de seneste to måneder er tre orangutang-unger blevet reddet og bragt til rehabiliteringscentret Nyaru Menteng på Borneo. Ungerne var mellem 6 og 10 måneder gamle, da de blev reddet og led af svære traumer, efter tabet af deres mødre.

De lokale kontaktede myndighederne (Central Kalimantan Natural Resources Conservation Agency, BKSDA), som alene eller sammen med Red Orangutangens lokale partner BOS Foundation reddede orangutangerne og bragte dem i sikkerhed på Nyaru Menteng.

Se billeder fra en af redningerne i slideshowet nedenfor:

Læs mere om redning af orangutanger her.

Udviser tegn på fremskridt

Den 6 måneder gamle han Ramangai var voldsomt dehydreret og svag, da han kom til rehabiliteringscentret. Han blev fundet af en fugle-jæger så dybt inde i regnskoven, at det, ifølge jægeren, tog tre dage at bære ungen i sikkerhed. I den periode fodrede jægeren ungen med kaffe og bananer, som virker dehydrerende. Heldigvis har ingen af orangutangungerne denne gang fysiske skader som knivstik eller sår fra skud, som ellers ofte er tilfældet.

Nyaru Mentengs nyeste beboer har endnu ikke fået et navn (Foto: BOSF)

”I øjeblikket er de tre nyankomne orangutanger stadig i karantæne, men de udviser tegn på fremskridt på trods af de traumer, de har oplevet. På baggrund af deres stabile fysiske tilstand og sunde appetit, føler vi os overbevist om, at de vil kunne gennemgå rehabiliteringsprocessen, når de har været igennem karantæne,” siger Drh. Agus Fahroni, dyrlæge på rehabiliteringscentret Nyaru Menteng.

Når ungerne er kommet igennem karantænen, bliver de en del af rehabiliteringsprocessen, som har til mål at træne dem i de færdigheder, der skal til for at klare sig i naturen. Målet er, at de som voksne kan slippes fri i beskyttede naturområder og leve som frie orangutanger.

Du kan lære de tre ungers historier at kende her.

Rydning af skov truer orangutanger

Når orangutangunger bliver fundet alene skyldes det ofte, at deres mødre er blevet skudt, når de nærmer sig opdyrkede områder eller menneskelig beboelse. Og det hænger sammen med den massive rydning af regnskoven, forklarer Denny Kurniawan, som er Program Manager på Nyaru Menteng:

“De tre orangutang-unger som vi har modtaget i februar og marts viser at afskovning og uansvarlig udnyttelse af skovens økosystemer stadig foregår. Det er det, der tvinger vilde orangutanger, der søger efter føde, ind i menneskers haver eller marker – og det forårsager konflikter mellem mennesker og orangutanger,” siger han.

Støt vores arbejde for at beskytte orangutanger og regnskov her.

Alle redninger og interaktioner på centrene foregår under særligt strikse sundhedsrestriktioner for at undgå smitte med det nye coronavirus blandt orangutanger og personale. De nyligt ankomne orangutanger er testet og er nu i karantæne, før de møder deres nye kammerater på rehabiliteringscentret.

Onyer var 10 måneder, da han kom til Nyaru Menteng den 15. februar (Foto: BOSF)