To nye projektledere får ansvaret for vores skovforvaltningsprogrammer på Borneo.

Hos Red Orangutangen vokser vores indsatser på Borneo med fokus på skovbeskyttelse, lokalbefolkningen og de vilde orangutanger. Derfor er vi rigtig glade for i denne måned at kunne byde velkommen til to nye og meget kvalificerede projektledere, som skal sørge for at alt spiller. De skal blandt andet monitorere projekterne, på projektbesøg og ikke mindst fortsætte det gode og tætte samarbejde med vores indonesiske partnere.

Mød dem her: 

Søren Brofeldt

Søren er oprindeligt uddannet skovfoged og siden taget en kandidat i Agricultural Development og en ph.d. i Environmental Management. Han får som projektleder ansvar for vores skov- og klimaindsatser, der især omhandler naturgenopretning og naturbeskyttelse omkring Mawas-området.

Hvad er din faglige baggrund?

Oprindeligt er jeg uddannet skovfoged. Jeg ville gerne gøre praktiske ting i naturen som at fælde et træ og skyde en hjort. Men efterhånden opdagede jeg andre ting, der var spændende og tog 1,5 år til Camboja. Det fik mig til at skifte retning til udviklingsbranchen, og jeg tog min kandidat og siden min ph.d. Her havde jeg især fokus på skovforvaltning og monitorering med udgangspunkt i de lokale menneskers synsvinkel. Min tilgang til naturforvaltning har nærmest været antropologisk, altid med fokus på lokalbefolkningens brug af og viden om naturen.

Jeg har altid syntes, det var sjovest at være i felten. Når man selv kan mærke, se og lugte det, man arbejder med, bliver det også nemmere at forstå. Jeg har brugt meget tid i felten i blandt andet Camboja, Laos, Vietnam, Malaysia og Indonesien – jeg har blandt andet været på Borneo.

Herudover har jeg en sideprofil i naturformidling. Jeg har arbejdet med naturvejledning og hos LIFE Fonden har jeg udviklet undervisningsmateriale til børn og voksne.

Hvorfor ville du gerne med på holdet?

Jeg kan godt lide den måde Red Orangutangen arbejder på. For mig at se er tilgangen  med at tænke holistisk omkring mennesker og skov den eneste rigtige. Det tiltaler mig, at det også er Red Orangutangens tilgang.

Jeg kan også godt lide, at det er en lille organisation. Det kan give noget manøvrerum, og der er ikke nødvendigvis på langt fra tanke til handling.

Hvad glæder du dig især til ved arbejdet her?

Jeg glæder mig til at komme til Borneo. Jeg kan lide skoven, men det er især menneskene, der tiltaler mig. Jeg synes, det er fedt at være sammen med de lokale. Det der med, at man kan tage en lang tur med båd og bil og tænke, at nu er man rigtig i junglen, og det er så bare deres baghave. Den fortrolighed de har med naturen er utrolig fascinerende.

Hvad laver du i din fritid?

Jeg bruger meget tid med mine børn. Derudover er jeg et klassisk naturhoved, der kan lide at lave bål og gå ture og sove i shelter. Jeg kan generelt lide at gøre praktiske ting og være i værkstedet. Jeg har for eksempel lige taget et smedekursus, hvor jeg har lært at lave knive.

Arafa Khatib

Arafa har en kandidatgrad i naturressourcer og udvikling. Herudover har hun mange års erfaring med arbejde med lokaludvikling. Hun får ansvaret for Red Orangutangens nye 4-årige programbevilling hos CISU. Arafa skal dermed koordinere indsatserne med lokale partnere på Borneo omkring oprindelige folks rettigheder og naturbeskyttelse samt bistå partnere i udvikling af gode vidensdelingssystemer.

Hvad er din faglige baggrund?

Jeg har en bachelor i biologi og en kandidat i naturressourcer og udvikling. Gennem mere end ti år har jeg beskæftiget mig med bæredygtig lokaludvikling inden for landbrugs- og skovforvaltning i Sydøstasien og Østafrika.

Hvorfor ville du gerne med på holdet?

Med min baggrund som kandidat i naturressourcer og udvikling samt mere end ti års erfaring med skov- og landbrugsforvaltning og etniske minoriteter håber jeg at bidrage positivt til Red Orangutangens arbejde med partnerne omkring lokaludvikling, oprindelige folks rettigheder og naturressourceforvaltning og opbygning af lokal kapacitet.

Hvad glæder du dig især til ved arbejdet her?

Jeg glæder mig til at arbejde med nogle dagsordner, som er meningsfyldte og super vigtige. Jeg glæder mig til at lære en masse nye mennesker at kende, nye fagligheder, perspektiver og kulturer. Jeg har en motivation omkring arbejdet, fordi jeg gerne vil bidrage til bedre vilkår for orangutangen, biodiversiteten, klima og ikke mindst oprindelige folks levevilkår og rettigheder.

Hvad laver du i din fritid?

I min fritid elsker jeg at være sammen med min familie. Jeg bor i et bofælleskab med min mand og vores tre piger og her er altid gang i den med sociale aktiviteter og gøremål.

Jeg elsker også at være i naturen, dyrke yoga og dans og at være fødselsforbereder for gravide og deres partnere. Jeg prøver at strikke, det er jo på mode, men det går ikke så godt…