I løbet af februar og marts blev tre orangutangunger reddet og bragt til rehabiliteringscentret Nyaru Menteng. De led alle af traumer efter tabet af deres mødre, men alligevel er de alle inde i en rigtig god udvikling.

Det var svært at stå for Ramangai, Onyer og Aikos charme, da de hver især tidligere på året flyttede ind på Nyaru Menteng rehabiliteringscenter. Men de tre bedårende orangutangunger bar på hver deres ulykkelige historie, og det kunne mærkes på dem i begyndelsen.

Nu har vi en opdatering på, hvordan centrets tre nyeste beboere klarer sig 3-5 måneder inde i deres nye liv. De tre orangutanger gennemgik omkring tre måneders karantæne, før de blev en del af skovskolens vuggestuegruppe, hvor de yngste orangutanger på centret lærer at klatre i træer.

Læs mere om de tre ungers forhistorier her.

Her er lidt mere om, hvordan de hver især klarer sig:

Aiko

Aiko var seks måneder gammel, da hun kom til Nyaru Menteng. Hun tilpassede sig hurtigt vuggestuegruppen, hun er meget aktiv og klatrer i træer. Dette er en helt exceptionel udvikling for en orangutang på hendes alder – det tager som regel orangutangunger længere tid at opbygge den selvtillid, der skal til for at klatre rundt flere meter over jorden. Det gælder især unger, som tidligere har været fanget i bure tæt ved jorden.

Det er dog også meget vigtigt for Aiko at holde sig tæt ved dyrepasserne. Hvis hun ser dyrepasseren rejse sig, imens hun selv er i gang med at klatre, udstøder hun et lille skrig, som om hun er bange for at blive efterladt. Aiko elsker mælk og tigger ofte om ekstra mælk fra dyrepasserne.

Støt vores arbejde: Bliv Orangutangpartner

Ramangai

Ramangai er omkring 9 måneder gammel og i samme gruppe som Aiko. Hans helbred er fint, men – modsat Aiko – synes han stadig, at det er rarest at lege på jorden, hvor han kan holde sig tæt ved dyrepasserne. Han er tilbageholdende, når det gælder aktiviteter, hvor kan ikke kan være tæt ved sin dyrepasser, men han er dog begyndt at lære at klatre på grene, som ikke er alt for højt oppe.

Ramangai holder sig helst på jorden – tæt ved dyrepasseren (Foto: BOS Foundation)

Onyer

Onyer er den ældste af de tre unger – han er omkring 12 måneder gammel. På det seneste er der sket en markant udvikling med Onyer sammenlignet med hans adfærd, da han først kom til centeret. Onyer er ret legesyg, og han er vild med at slås eller at drille de andre orangutanger. Han har lært at klatre og er god til at socialisere med de andre. Faktisk leger han med alle de andre unger i gruppen.

Onyer kan godt lide at drille de andre orangutanger i vuggestuegruppen (Foto: BOS Foundation)

Alt i alt udvikler alle tre orangutanger sig flot. Vi glæder os til at se dem i skovskolen og give jer flere opdateringer!