En orangutangunge er blev reddet og bragt til Samboja Lestari rehabiliteringscenter den 9. august. Den lille han-orangutang er nu i karantæne og har det efter omstændighederne godt.

Lidt over midnat den 9. august overleverede Central Kalimantan Natural Resources Conservation Agencys (BKSDA) redningshold en lille orangutangunge til Samboja Lestari rehbailiteringscenter for orangutanger.

Lokale i en landsby fandt ungen, og så snart redningsholdet hørte om det, skyndte de sig til landsbyen, som lå 200 kilometer væk.

Læs også: Tre orangutangunger er allerede reddet i år

Ifølge dem lokale person, blev orangutangungen fundet alene uden sin mor.

Orangutangungen blev fundet uden sin mor

Ifølge de lokale i landsbyen blev ungen fundet helt alene i skoven uden sin mor. Den person, som kontaktede BKSDAs redningshold, forklarede, at han vidste, at det er ulovligt at holde orangutanger fanget. Derfor kontaktede han straks de lokale myndigheder.

Orangutangungen blev en enkelt nat i landsbybeboerens hus. Her forsøgte man at fodre ungen med bananer og mælk, men han ville kun spise meget lidt. På vej til rehabiliteringscentret gav redningsholdet ungen mælk.

Kærlig behandling på rehabiliteringscenter

Da ungen blev overleveret til BOS Foundations ansatte på Samboja Lestari rehabiliteringscenter, kom han straks i dyrepassernes kærlige varetægt. Dyrlægen undersøgte ungen og gav ham mælk.

Helbredsundersøgelsen viste, at den lille orangutang var en smule tynd – han vejede kun 2,7 kilo. Han havde ingen skader, blev estimeret til at være omkring syv måneder gammel, og så ud til at lide af navlebrok.

Alle redninger og interaktioner med orangutanger på rehabiliteringscentrene følger strikse sundhedsprotokoller for at undgå at sprede COVID-19 til ansatte eller orangutanger. Den lille nyankomne kom i karantæne, og dyrlægeholdet tog en CVOID-19-test på ham, som heldigvis var negativ.

Læs mere om at redde orangutanger her

Orangutangungen har det godt og leger aktivt. Han har også fået navnet Galaksi – det indonesiske ord for galakse.

 

Stille og rolig forbedring

Seneste nyt fra dyrepasserne er, at orangutangungen har det godt og leger aktivt – især med plyslegetøjet i hans kurv. Han har også fået et navn – nemlig Galaksi, det indonesiske ord for galakse.

Når Galaksi har overstået sin karantæne og er klar til det, bliver han en del af rehabiliteringsprogrammet. Målet er at træne orangutangerne til at klare sig selv i den vilde natur. Når de er færdige med rehabiliteringen, bliver de genudsat i et beskyttet naturområde, så de kan fortsætte livet som vilde orangutanger.

Støt vores arbejde: Bliv Orangutangpartner