Genplantningsprojekt i Mawas

19-08-2015

I samarbejde med vores lokale samarbejdspartner, genplanter og beskytter Red Orangutangen regnskoven i Mawas. I forbindelse med de omfattende skovbrande på Borneo, har vi nu startet et projekt, der aktivt skal forebygge og bekæmpe de skovbrande, som netop nu hærger i området samt at genskabe de skovområder, som allerede er ødelagt.

Projektet i Mawas-området

Den indonesiske regering ejer al regnskov på Borneo. Hvis et skovområde rummer mange sjældne dyre- og plantearter, kan det fredes. Mawas-skoven opfylder disse kriterier og betragtes derfor som bevaringsværdi skov.

I samarbejde med BOS Foundation har Red Orangutangen udviklet et genplantningsprojekt i Mawas. Projektet arbejder for at genplante træer i den skov, som tidligere har været udsat for skovbrand og afskovning. Gennem uddannelse, hjælp til brandslukningsudstyr og støtte til lokalbefolkningen, beskyttes området mod de ofte omfattende brande, som hærger på Borneo under tørsæsonen. Red Orangutangen og vores adoptanter bidrager til, at Mawas-skoven kan blive genskabt og til at den oprindelige regnskov bevares.


Et unikt regnskovsområde

Skovområdet Mawas ligger i Central Kalimantan på den indonesiske del af Borneo. Området er over 3.000 kvadratkilometer stort og indeholder mange lokale landsbyer. Mawas har et så kaldt ”black water river system” som kun findes to steder i verden. Mawas er hjem for tusindvis af unikke dyre- og plantearter og ikke mindst den truede orangutang. Området består hovedsageligt af tørvemoseskov, som skaber et sikkert og frodigt hjem for over 3.000 vilde orangutanger.


Hvordan kan jeg hjælpe?

Du kan blive SOS Borneo Partner. SOS Borneo er Red Orangutangens regnskovsprogram, der fokuserer på at bevare og genskabe orangutangernes hjem. For hver 50 kroner vi modtager, planter vi et nyt træ. Læs mere her >>