Status på centeret

20-08-2015

Vi har netop modtaget nyt fra Nyaru Menteng. De fortæller at orangutangerne har det godt og at alt kører som normalt. Men det er endnu starten af sæsonen, og prognoserne bebuder en barsk brandsæson. Centerets personale forbereder sig derfor på, hvad der kunne ske. 


Sidste år blev Borneo udsat for skovbrand. Det gik ud over regnskoven og de tusindvis af dyr, som lever i den. Røgen fra skovbrandene lagde sig, som en tyk sundhedsskadelig sky henover vores center i Nyaru Menteng. Flere af centerets orangutanger oplevede vejrtrækningsproblemer og fik betændelse i øjnene og vi var nødt til at holde de yngste unger indendørs.

I år forventer man, at skovbrandene bliver ekstra voldsomme og vi gør derfor alt, hvad vi kan for at forberede os. 

Vi har netop modtaget nyt fra Nyaru Menteng. De fortæller, at der begynder at være lidt røg i luften, men at de nærmeste brande er langt fra centeret og alting fortsat kører som normalt. Orangutangerne opfører sig roligt og afslappet og lader ikke til at være påvirket af den smule røg, der er i luften. Det er selvfølgelig positivt nyt, men det er endnu starten af sæsonen, og prognoserne bebuder en barsk brandsæson. Centerets personale er derfor forberedte på hvad der kunne ske.  

Hvis der skulle opstå brand, har centeret flere steder etableret transportable vandpumper, så de kan bekæmpe branden med det samme den opstår. Desuden har de allieret sig med to lokale organisationer, som står klar til at rykke ud og hjælpe til hvis det skulle blive nødvendigt.

Vi er i tæt kontakt med centeret og vil løbende komme med opdateringer, om skovbrandenes omfang og deres indflydelse på centeret. Hvis du ønsker at blive holdt opdateret, om situationen på Nyaru Menteng, kan du følge os på Facebook, Instagram og Twitter


Hvordan kan jeg hjælpe?

Du kan støtte Red Orangutangens arbejde med at overvåge og bekæmpe skovbrande, samt plante ny regnskov. Lige nu indsamler vi til brandudstyr og genplantning af regnskov.

Send en SMS til 1999 med teksten ”Skov” så støtter du med 50 kr*. For din donation på 50 kr. kan Red Orangutangen plante et nyt træ, hvor regnskoven er fældet eller brændt.

*Plus alm sms takst. Du accepterer samtidig af blive kontaktet af Red Orangutangen.

Læs mere om brandbekæmpelse i Mawas-området her >>

Læs mere om hvorfor skovbrandene er et problem her >>

Læs mere om vores skovprogram her >>