Skovhugst

Det værdifulde regnskovstræ bruges over hele verdenen. Den illegale skovhugst truer nationalparker og fredet regnskov. Det har altid været populært at hente tømmer i Borneos regnskove. Med globaliseringen er efterspørgslen steget. Samtidig bliver adgangen til skoven lettere og lettere, jo mere skov, der ryddes, fordi der anlægges veje ind i områderne.

 
 

Den lavtliggende skov

Orangutangerne bor i den lavtliggende skov. Denne skov er samtidig den mest kostbare for tømmervirksomhed, og den skov som det er lettest at fælde. Næsten alt lavt liggende regnskov på Borneo er væk.

Illegal skovhugst

Regnskoven kan have status af produktionsskov og være lovlig at fælde, men små dele af regnskoven på Borneo er fredet. Selvom størstedelen er regnskoven har status af produktionsskov, menes 90 % af skovhugsten alligevel  at være illegal. Det betyder, at man fælder skov uden godkendelse – blandt andet i nationalparker.

Global efterspørgsel

Efterspørgslen på regnskovens træer er global. Udenlandske virksomheder hyrer lokale spejdere som kender skoven til at hjælpe sig med at finde de mest indbringende tæer.Bæredygtigt skovbrug

Red Orangutangen arbejder for en bæredygtig brug af skoven, der både giver plads til dyr og mennesker. Derfor er foreningen også medlem af FSC Danmark. Læs om vores arbejde for at generere bæredygtige indtægtskilder i regnskovsområdet Mawas her >>