Borneos orangutang er truet

I Borneos regnskove lever verdens største pattedyr, der primært lever i træerne - Borneos orangutang. Desværre blev orangutangen i sommeren 2016 erklæret kritisk truet af den FN-støttede organisation IUCN. Baggrunden for denne ændring er, at det nu estimeres, at 86 procent af bestanden vil være forsvundet ved udgangen af 2025, hvis ikke den nuværende situation ændres. Derfor skal der gøres noget nu, hvis Borneos orangutang skal reddes! Heldigvis har vi løsningen, men vi har brug for din hjælp til at redde orangutangen og Borneos regnskov.

Borneos regnskove forsvinder

Rydningen af Borneos regnskov er en stor trussel mod orangutangerne og de dyr og mennesker som bor i regnskoven. Siden 1973 er 40 procent af Borneos regnskov fældet, og hovedårsagen til dette er palmeolie- og tømmerselskaber, som fælder regnskoven for at få kostbare træer, såsom jerntræet, og jord til at dyrke oliepalmer. Produktionen har palmeolie har allerede beslaglagt jordområder svarende til to gange Danmarks størrelse, og inden 2020 planlægger Indonesiens regering at udvide dette område til tre gange Danmarks størrelse. Desværre sker ekspanderingen af palmeolieproduktionen of på baggrund af eksisterende regnskov og dyrelivet i denne. Det estimeres således, at der hvert år dør 2.000 til 3.000 orangutanger på grund af fældningen af deres hjem i regnskoven.

Vi hjælper nødstedte orangutanger

I 1999 grundlagde danskeren Lone Dröscher-Nielsen verdens største rehabiliteringscenter for orangutanger - Nyaru Menteng, og det er Red Orangutangens vision at videreføre hendes arbejde og hjælpe orangutangerne.

Omkring 500 orangutanger får hver dag hjælp på centeret, og det har et redningshold, der tager ud og hjælper orangutangunger som har mistet deres hjem i regnskoven eller som er blevet indfanget som kæledyr.

Du kan hjælpe nødstedte orangutangunger ved at adoptere en orangutang her >>


 

Da Nyaru Mentengs redningshold fandt Cinta, var hun ensom og forladt til trods for, at hun kun var tre måneder gammel. Hun rystede af sult og det var kun takket været centerets omsorgsfulde personale, at hun kom sig og i dag er en glad og nysgerrig orangutang, der en dag vil vende tilbage til livet i et beskyttet regnskov. 

Cinta er et typisk eksempel på de tusindvis af orangutanger, der hvert år må lade livet på grund af rydningen af Borneos regnskove. Hun blev fundet i et nyligt ryddet skovområde, der skulle bruges til en oliepalmeplantager. Cintas moder, ville aldrig efterlade ungen i så ung en alder, og hun må derfor formodes at være død under rydningen, hvor hun formentligt prøvede at redde Cinta.

Du kan adoptere Cinta, og hjælpe hende tilbage til regnskoven her >>

Dit bidrag er med til at redde nødstedte orangutanger og sikre, at forældreløse unger får en ny chance i livet og en dag kan vende tilbage til regnskoven.

Tak for din støtte! 

 
 

Vil du læse mere? 

Bevar regnskoven

Red Orangutangens arbejder også med at beskytte Borneos regnskove. Behovet for hjælp til Borneos regnskove er akut, hvis fremtidige generationer af orangutanger også skal have glæde af dem. Siden 1973 er 40 procent af Borneos unikke regnskove forsvundet. For at sikre orangutangen og andre sjældne dyrearters fremtid, arbejder vi derfor aktivt for at bevare og genskabe Borneos regnskove. 

Læs mere her >>

Afskovning og palmeolie

En af de største trusler mod Borneos regnskove er produktionen af palmeolie. Oliepalmeplantagerne på Borneo dækker allerede et area svarende til to gange Danmarks størrelse, og Indonesiens regering planlægger at udvide dette område til tre gange Danmarks størrelse inden 2020. Desværre sker denne udvidelse som regel på bekostning af unik regnskov og drives af vores forbrug. 

Læs mere om palmeolie her >>

Adoptér en orangutang

Danskeren Lone Dröscher-Nielsen var med til at grundlægger verdens største rehabiliteringscenter for orangutanger i 1999. Over 500 orangutanger får lige nu hjælp på centeret, og vil en dag vende tilbage til regnskoven. Du kan hjælpe nødstedte orangutanger, ved at adoptere en orangutang og følge dens udvikling på vej til friheden i regnskoven.

Læs mere om muligheden for at adoptere en orangutang her >>

 

SMS og Hjælp

nullSend en SMS til 1414 med teksten ”Skov” så støtter du med 50 kr*. For din donation på 50 kr. kan Red Orangutangen plante et nyt træ, hvor regnskoven er fældet eller brændt.

*Plus alm sms takst. Du accepterer samtidig at blive kontaktet af Red Orangutangen.

Støt online

nullDu kan hjælpe orangutangen nu. Ved at adoptere en orangutang, kan du hjælpe med at redde nødstedte orangutanger. 
Støt online her >>