Salat Island

Et regnskovsområde dobbelt så stort som Dyrehaven og med plads til cirka 200 orangutanger vil i fremtiden blive sidste stop for orangutanger i Nyaru Mentengs rehabiliteringsprogram. Det er Red Orangutangens indonesiske partnerorganisation, BOSF, der har sikret sig rettighederne til den regnskovsbeklædte ø, kaldet Salat Island. Øen ligger i den centrale del af Borneo, og dens regnskov egner sig perfekt til de orangutanger som er næsten vilde.

På Nyaru Menteng lever over 500 orangutanger, der alle er en del af verdens mest succesfulde rehabiliteringsprogram. I den sidste fase af rehabiliteringsprogrammet, kaldet Ø-universitetet, sættes orangutangerne ud på regnskovsrige øer, hvor de lever næsten uden menneskelig kontakt. Her overvåges de og på den måde sikres det, at de rehabiliterede orangutanger har opnået de nødvendige evner til at leve i regnskoven, inden de genudsættes. Læs mere om rehabiliteringsprogrammet her >>

Plads til op mod 200 orangutanger

Desværre har de tre øer, som hidtil udgjorde Ø-universitet, haft en begrænset bæreevne til orangutangerne fra centeret. Det er derfor med stor glæde, at vi har sikret 2.000 hektar regnskov på øen Salat Island, der har plads til op mod 200 orangutanger. Inkluderingen af Salat Island i Nyaru Mentengs Ø-universitet vil således være med til at sikre orangutangerne en hurtigere overgang fra Skovskolen til Ø-universitetet og dermed bidrage til en hurtigere genudsættelse.

Øen er perfekt til orangutangerne. Der er masser af regnskov med frugttræer og et rigt dyreliv, der dog ikke inkluderer vilde orangutanger. Derudover ligger øen isoleret i midten af en flod, hvilket gør, at orangutangerne ikke kan komme væk fra øen uden hjælp fra os. Hele øen er 3.400 hektar stor, og BOSF er derfor i tæt dialog med lokalbefolkningen om at overtage den resterende del, der vil blive brugt som naturreservat og muligvis som pension for de orangutanger, der ikke har udsigt til at kunne klare et liv i naturen uden ekstra hjælp.

Nita er en af de første til at sat ud på Salat Island

I november 2016 blev de første 18 orangutanger fra Nyaru Menteng sat ud på øen og heriblandt var Nita, som er en del af Red Orangutangens adoptionsprogram. Du kan læse mere om hende her >>

 
Red Orangutangen er medlem af FSC® Danmark. Læs mere >>