Borneo - Kuwait - Java - Borneo

Det var en tilfældighed, der reddede Taymur, der var offer for den illegale internationale handel med vilde dyr. Inden han var fyldt to år var han blevet smuglet ud af Indonesien og solgt som kæledyr til en "ejer", der gav ham stoffer "for sjov". I dag er Taymur på BOS Foundations rehabiliteringscenter Nyaru Menteng. Her trives han og lærer langsomt men sikkert de færdigheder, han skal bruge, når han en dag forhåbentlig kan vende tilbage til regnskoven.

Taymurs præcise livshistorie kendes ikke. Sandsynligvis er han, som så mange andre orangutangunger, blevet taget fra sin døende eller døde mor på en plantage. Orangutanger, som strejfer omkring på plantager i jagten på føde, bliver ofte skudt som skadedyr. Specielt hvis det er mødre med små unger. Ungerne kan nemlig indbringe mange penge på det illegale marked for handel med vilde dyr.
Det vi ved, er at han er blevet smuglet ud af Indonesien som lille og at han blev reddet ved en tilfældighed, da han var omkring 2 år gammel. Det kuwaitiske politi, som var blevet kaldt ud til et trafikuheld, fik sig noget af en overraskelse, da de fandt en lille orangutangunge på sædet i en af de involverede biler. Taymurs "ejer" havde erhvervet ham ulovligt og erkendte også, at han ind imellem havde givet Taymur stoffer "for sjov".
De kuwaitiske myndigheder beslaglagde en udmattet Taymur og anbragte ham i en zoologisk have. Med hjælp fra BOS Foundation kunne Taymur i april 2017 endelig vende hjem til Indonesien. I første omgang blev han fløjet til Java, hvor han var i karantæne, mens han blev grundigt helbredstjekket og DNA testet for at bestemme, hvor på Borneo, han oprindeligt kom fra.

Taymur endelig hjemme
DNA testen viste, at Taymur er af underarten "Pongo pygmaeus wurmbii", der hører til på Central Kalimantan (den centrale del af indonesisk Borneo), og derfor blev det besluttet, at hans rehabilitering skulle foregå på Nyaru Menteng. I september 2017 kunne Taymur så endelig vende hjem til Borneo. Nedenfor kan du se den rørende video fra hans hjemkomst til Nyaru Menteng.

Billeder af Taymur

https://redorangutangen.dk/wp-content/uploads/2018/06/fakta-om-taymur-300x200.jpg

Taymur var kun 2,5 år, da han ankom til Nyaru Menteng.

https://redorangutangen.dk/wp-content/uploads/2018/06/Taymur-playing-300x200.jpg

I skovskolen boltrer han sig hver dag sammen med jævnaldrende orangutanger.

adopter taymur

Som adoptant af  Taymur får du et adoptionsbevis, og opdaterer dig på hans udvikling og nyt fra vores arbejde for at redde den kritisk truede orangutang.

Her bliver Taymur reddet

Nu trives Taymur
I dag trives Taymur i Skovskolens gruppe 1, hvor han leger og lærer de færdigheder, han skal bruge, når han en dag genudsættes i fredet regnskov.
Taymur er en sund og meget aktiv orangutang.Han er allerede blevet ret dygtig til at bygge reder ved at kigge på sine venner.
Om det er fordi, Taymur allerede i en ung alder har været vidt omkring, vides ikke. Men han lader sig ikke stoppe af noget som helst, når han vil undersøge verden omkring sig. Han bliver mere og mere uafhængig og har fået sig en bedste ven i Rona, som også går i skovskolens gruppe 1.

På trods af den barske start, har Taymur masser af mod og appetit på livet. Vi glæder os til at opdatere dig på hans udvikling frem til den dag, hvor han endelig igen kan leve som en vild orangutang i fredet regnskov.


Hvad får du som adoptant af Taymur?

  • Et adoptionsbevis og et billede af Taymur.
  • En opdatering hvert kvartal, hvor du hører, hvordan Taymur har udviklet sig siden sidst - den ene i form af en video.
  • Billeder og videoer med Taymur.
  • Et nyhedsbrev hvor du får de seneste nyheder fra Borneo og resultaterne fra arbejdet med at beskytte den kritisk truede orangutang og dens sidste levesteder.

Hvad går din støtte til, når du adopterer?

  • Alle orangutangerne på centrene. Din adoption er symbolsk, hvilket vil sige, at du ikke blot hjælper Taymur, men også alle de andre orangutanger på rehabiliteringscentrene på Borneo.
  • Redning af forældreløse orangutanger. Du bidrager til arbejdet på Borneo med at redde, rehabilitere og genudsætte forældreløse orangutanger og sikre regnskov, som de kan vende tilbage til.
  • Forebyggelse gennem oplysning. Du bidrager også til oplysningsarbejdet for at beskytte den kritisk truede orangutang og dens sidste levesteder, samt arbejdet for at eliminere truslerne mod orangutangen.